СВАКО КО СЕ ВАКЦИНИШЕ ДОБИЈЕ БЕСПЛАТНО ПИЋЕ! Весић - Медицински део Кризног штаба да прихвати реалност и мере креира у складу са тим

Novosti online

20. 03. 2021. у 10:47

ЈОШ један пример како се у Израелу промовише вакцинација. Отворили су пункт за вакцинацију у кафе бару где свако ко се вакцинише добије бесплатно пиће. Иновативни Израелци, написао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

СВАКО КО СЕ ВАКЦИНИШЕ ДОБИЈЕ БЕСПЛАТНО ПИЋЕ! Весић - Медицински део Кризног штаба да прихвати реалност и мере креира у складу са тим

Фото: П. Митић

Весић је истакао да је Србија, поред Израела и Велике Британије лидер у броју вакцинисаних у Европи.

- Ово је ситуација у којој смо се ретко када налазили у нашој историји. Уместо да гледамо шта раде други, сада морамо да постављамо трендове и креирамо политике за излазак из кризе које ће други преузимати од нас. Та улога не сме да нас уплаши, напротив, треба да је искористимо да покажемо свету да је Србија много другачија него што је била раније и да смо од земље која је некада била последња у Европи, сада постали неко ко је успешнији и организованији од најразвијенијих држава на европском континенту - додао је Весић.

Заменик градоначелника Београда је истакао и да мере треба да се креирају у складу са реалношћу.

- Радујем се том изазову, а позивам и друге доносиоце одлука, посебно медицински део нашег Кризног штаба, да прихвати ову реалност и да креира мере у складу са њом. Ово више није време када треба да ПРАТИМО, ово је време када треба да ВОДИМО. Живела Србија - закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)