ОДЛУКА У ТОКУ ДАНА: Тиодоровић о новим мерама и настави за млађе основце

Novosti online

19. 03. 2021. у 13:09

ЖИВОТ мора да се одвија што нормалније. Праћењем ситуације може се рећи да је она под контролом и да школске управе немају неки изразити скок. Имамо болесне деце, али је то далеко мање, међутим деца су важна за преношење, рекао је проф. др Бранислав Тиодоровић.

ОДЛУКА У ТОКУ ДАНА: Тиодоровић о новим мерама и настави за млађе основце

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Додао је и да послодавци морају да разумеју ситуацију, да обезбеде родитељима да раде од куће.

- Данас ћемо разматрати предлог, говорим о могућностима. Видећемо данас у току дана. Да родитељ ради онлајн па да може дете да остане од куће, ако то није могуће школе ће морати да раде.

Ризик једнак нули у природи не постоји, па ни у животу - нагласио је др Тиодровић.

- Као члан медицнског дела могу да кажем да смо били јасни. Одавно тражимо потпуно спровођење мера. То није закључавање као полицијски час, то нећемо никада предложити. Боље издржати 10, 14 дана, морамо бити свесни да се одлука доноси одлуком целог Крзиног штаба. Одлука се доноси балансирањем између економије и здравља - објаснио је др Тиодоровић.

Додао је да треба да балансирамо између мера које ће бити делотворне.

- Знам да огроман део становништва поштује мере и то ми је јасно, али имамо неких 10 одсто њих који то не види тако. Сигуран сам и да угоститељи поштују мере, али има и оних који искачу из тога.

Казао је да је примена контроле најважнији део.

- Ако би се спроводиле строго и била примена кривичног закона било би другачије. 

Подсетимо, медицински део Кризног штаба данас има консултације са представницима Владе, након чега ће се знати сви детаљи о даљем раду школа.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)