ДАНАС ОДЛУКА О ОНЛАЈН НАСТАВИ ЗА МЛАЂЕ ОСНОВЦЕ: Струка за то да сви ђаци пређу на онлајн, јер се нови сој "спушта" и најмлађе!

Љ.Б.

19. 03. 2021. у 07:38

ИАКО је најављена, у четвртак није донета одлука да ли ће основци од првог до четвртог разреда прећи на онлајн наставу. Влада Србије и Кризни штаб "вагају" да ли да настава за први и други разред остане у учионицама, а да трећи и четврти пређе на онлајн, а коначну одлуку донеће данас.

ДАНАС ОДЛУКА О ОНЛАЈН НАСТАВИ ЗА МЛАЂЕ ОСНОВЦЕ: Струка за то да сви ђаци пређу на онлајн, јер се нови сој спушта и најмлађе!

Фото: Министарство просвете

- Одлучиће се данас или на седници Кризног штаба или на посебном састанку. Врло је тешко преломити, јер мала деца не могу сама да уче, неопходна им је помоћ родитеља и око градива и око употребе рачунара, а такође не могу сами боравити код куће - речено нам је у Министарству просвете.

Лекари у Кризном штабу залажу се да сви ђаци од понедељка буду на онлајн настави, посебно јер је утврђено да се све доминантнији британски сој више шири међу најмлађима. И док надлежни "вагају", учитељи су већ спремни за прелазак на онлајн наставу.

Настава на факултетима се одвија по комбинованом моделу, по одлуци која је донета још у октобру, а високошколским установама је остављено да саме одреде начин предавања у складу са потребама и могућностима.

- Априлски рок на факултетима УБ биће одржан уобичајено. Студенти ће на испите долазити на факултет, уз поштовање свих мера здравствене заштите. Рок неће бити одгођен, полагање испита не потпада под нове мере - рекао је за "Новости" проф. др Петар Булат, проректор за наставу Универзитета у Београду. Иначе, по Закону о високом образовању испити се могу бити одржани само у просторијама високошколске установе, па је онлајн провера знања на факултетима неизводљива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)