ПРЕДСЕДНИК ПОКАЗАО ПОСЕБАН ЛЕК: Србија успела да набави дозе медикамента који лечи корону 95 одсто

Novosti online

18. 03. 2021. у 20:30

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је вечерас и о специјалном леку против вируса корона набављеном из Сједињених Америчких Држава.

ПРЕДСЕДНИК ПОКАЗАО ПОСЕБАН ЛЕК: Србија успела да набави дозе медикамента који лечи корону 95 одсто

Фото: Принтскрин

Председник је рекао да се са овим леком корона лечи у 95% случајева.

- Ми смо успели да набавимо амерички лек. Са овом ампулом корона се лечи у 95%. Купили смо 1800 ампула. То ће наши лекари имати у протоколу да покушају да спасу животе људима који су у угроженим категоријама. Боримо се на сваки други начин да помогнемо људима. 1000 евра је дан лечења у интензивној нези. Просечан човек уплати 550 евра годишње. За све то држава мора да пронађе новац. И да помогне све свима. Ја сам увек против затварања, али морате да помогнете лекарима. Морате да мислите и о животима људи, и о економији. Не подносим што неки мсиле да је популарно бити против мера, па онда против њих говоре. Држава мора да размишља о свему - рекао је председник. 

Фото: Принтскрин

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (8)

Stefan

19.03.2021. 09:28

Ovo je odlična vest za ljude koji su u ugroženim kategorijama i koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu. Predsednik je ovim gestom još jednom pokazao da je zdravlje građana Srbije na prvom mestu i da nema cenu.