ВЕСИЋ ПРОТИВ МЕРА: Тражићу да се укину, праве штету Београду

Танјуг

18. 03. 2021. у 20:21

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је вечерас да ће на следећој седници Кризног штаба тражити да се усвојене рестриктивне мере укину јер, како каже, праве велику економску штету привреди Београда.

ВЕСИЋ ПРОТИВ МЕРА: Тражићу да се укину, праве штету Београду

Фото: П. Митић

Весић је за РТС рекао да поштује труд премијерке Ане Брнабић која, како је навео, улаже огроман напор да направи компромис између захтева лекара и економских интереса Србије.

"Изгледа да су чекали да отпутујем у Москву, па да затворе Београд", рекао је Весић у шали.

Сматра да нове рестриктивне мере наносе велику стету привреди главног града.

"Знам да лекари желе све најбоље и да са своје стране дају максимум како бисмо се изборили са овом кризом и жао ми је што смо овај пут морали да попустимо пред ултиматумом јер не могу да не кажем да ове мере наносе велику економску штету привреди Београда", казао је Весић.

Додао је да већ имамо десетине хиљада људи који су послати на две недеље неплаћеног одсуства.

"Биће мање прихода у градском буџету и сасвим сигурно ћу на следећој седници Кризног штаба тражити да се мере укину зато што сматрам да је за нас једино важно да се вакцинише што већи број грађана", навео је Весић додајући да ће, ако се он пита, привреда у Београду радити.

Весић сматра да је велики број корона зурки по становима и кућама последица мера које спречавају људе да седе по ресторанима и кафићима.

"Уколико се забрани људима да седе у јавним просторима, они ће седети по кућама. За разлику од јавних простора, у куће не може да уђе ни полиција ни комунална милиција без налога суда", објасњава Весић.

Истиче да је зато боље да људи седе у контролисаним условима него по кућама.

"Ово није грип који траје 15 дана. Људи морају да живе и зато је боље имати контролу него пустити људе да се сами организују јер то се неће зауставити", наглашава Весић.

Весић је оценио да казна од 5.000 динара није мала, тврди и даље да морамо да нађемо компромис између тога да ради привреда и да чувамо јавно здравље.

"Да није тако не би они који су предлозили затварање већ сада тражили да се те мере промене када су у питању фризери и занатлије", рекао је Весић.

Сматра да треба да нађемо "српски начин" и наше мере, а не да преписујемо, јер смо по броју вакцинисаних успешнији од земаља Западне Европе.

"У Београду се највише поштују мере и носе маске. Наша комунална полиција ради више него у било којој општини у Србији. Зашто Београд да плаћа цену хаоса који је био у јануару и фебруару на Копаонику и Златибору", упитао је Весић.

Заменик градоначелника је још рекао да је током посете Москви разговарао о пројекту БГ воза који треба да буде компатибилан са изградњом метроа.

"У новембру почињемо да градимо метро. Истовремено са изградњом метроа желимо да проширимо систем БГ воза", поручио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)