ПОТПИСАН ВАЖАН УГОВОР: Вучић разговарао с представницима Синофарма - стиже још два милиона доза

Танјуг

18. 03. 2021. у 10:58 >> 11:10

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић разговарао је путем видео линка са представницима компаније Синофарм и том приликом присуствовао потписивању Уговора о куповини вакцина ове компаније.

ПОТПИСАН ВАЖАН УГОВОР: Вучић разговарао с представницима Синофарма - стиже још два милиона доза

Фото: Инстаграм

Састанку и потписивању уговора, присуствовала је и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо.

Вучић је у разговору са руководством компаније Синофарм путем видео линка истакао да је највећи број грађана у Србији вакцинисан управо овом вакцином и нагласио важност потписивања новог уговора за нових два милиона вакцина, саопштила је прес служба председника.

Он је истакао да су српски струцњаци дали веома високо мишљење о квалитету и безбедности Синофармове вакцине.

Вучић је захвалио председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима Синофарма на помоћи у снабдевању вакцинама у најтежем тренутку, саопштила је прес служба председника.

Председник Синофарм Групе Лиу Ђингжен је захвалио председнику и грађанима Србије на поверењу указаном компанији Синофарм и додао да је од почетка пандемије 2020. године управо Синофарм, као највећа фармацеутска компанија у Кини, преузела одговорност за борбу против ове болести.

- Србија је прва европска земља која је одобрила вакцину Синофарма и данас ћемо потписати уговор за испоруку нових два милиона доза. Ценимо поверење грађана у наш производ и срећни смо што можемо да пружимо неопходну подршку људима у Србији у борби против вируса - рекао је председник Синофарм Групе Лиу Ђингжен.

Тема разговора, била је и изградња, реконструкција и опремање болница у Србији, а овом приликом потписан је и Уговор са Синофармом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)