ПРЕДСЕДНИК СЕ САСТАО СА ЂОРЂЕМ ЈОКСИМОВИЋЕМ: Отац коме су одузета деца у Београд из Крагујевца стигао пешке

Танјуг

18. 03. 2021. у 08:32

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је јутрос Ђорђа Јоксимовића, коме је троје малолетне деце одузето 2015. године.

ПРЕДСЕДНИК СЕ САСТАО СА ЂОРЂЕМ ЈОКСИМОВИЋЕМ: Отац коме су одузета деца у Београд из Крагујевца стигао пешке

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Чим је Ђорђе стигао испред зграде Председништва, по њега је дошла генерална секретарка Председника Сузана Пауновић, која га је увела у зграду.

Ђорђе је јуче ујутро из Крагујевца кренуо пешке у Београд, у нади да ће га примити председник Србије и помоћи му да реши шестогодишњи проблем.

Он је на пут дуг 140 километара кренуо у знак протеста јер му, ни после шест година борбе, деца нису враћена.

Децу му је одузео Центар за социјални рад због, како су тада навели, наедекватних услова за живот.

Он је у међувремену испунио све захтеве које су тражили од њега, али му деца нису враћена.

Како је јутрос Ђорђе рекао за Танјуг, од борбе неће одустати, а нада се да ће његов проблем коначно бити решен.

Крагујевчанин Ђорђе Јоксимовић, коме су три малолетне ћерке одузете 2015, стигао је синоћ у Београд, а намерава да данас од председника Србије Александра Вучића затражи да му помогне да врати своју децу.

Јоксимовић, који је пешице дошао из Крагујевца у Београд, каже за Танјуг да је ово пети пут да долази у нади да ће добити помоћ.

Тврди да је испунио све услове за враћање деце из хранитељске породице и навео је да надлежне институције то одуговлаче.

- Обратићу се данас председнику да се мој случај коначно заврши после шест година - рекао је Јоксимовић.

Навео је да је данас тачно шест година од када је почела његова борба да врати децу.

Каже да је по доласку у Београд синоћ прво отишао испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања где се пре шест година окупило много људи и пружило му подршку.

- Све се понавља, поступци су исти, деца су и даље у хранитељској породици. Очекујем да ће се све то једнапут завршити - рекао је Јоксимовић.

Казао је и да је испунио све услове које му је поставио Центар за социјални рад у Крагујевцу, укључујући последњи услов да нађе стално запослење.

Сада, додаје, Центар за социјални рад тражи да поново иде у школу за радитељство коју је већ, како наводи, прошао пре две године.

- Траже да се све понавља да би се суђење одлагало што дуже - рекао је Јоксимовић.

Како наводи, од председника ће тражити да помогне не само њему него и свим другим родитељима који имају исти проблем.

Каже да је суђење по његовој тужби заказано за 29. март, али да очекује да ће вероватно бити одложено због додатног услова Центра за социјални рад у вези са школом родитељства, која траје три месеца.

Навео је да ће данас доћи испред Председништва и затражити да га прими председник.

Прича да је планирао да на путу до Београда сврати у Тополу да види децу, али да му хранитељи то нису дозволили.

Јоксимовићев случај је инспирисао редитеља Срђана Голубовића да сними филм "Отац".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

star

18.03.2021. 10:07

Gospodin Joksimović je sasvim normalan čovek što potvršuju sve njegove komšije i rukovodioci firme u kojoj radi i sve je učinio šta je od njega traženo da bi mu se vratila deca, ali od toga ništa, nadam se da će nadležni organi uspeti da mu vrate rođenu decu pod starateljstvo.

Milena

18.03.2021. 13:50

Za decu je najbolje da odrastaju uz svoje roditelje. Djordje Joksimovic je pokazao svima da je pozrtvovan otac i da je za svoju decu spreman sve da učini. Verujem u našeg predsednika i nemam sumnje da će pomoći ovom napaćenom čoveku da ponovo bude uz svoje devojčice.

Milicasta

18.03.2021. 14:06

Ponosim se predsednikom Vučićem, koji uprkos mnogobrojnim obavezama, sastancima i poslovnim putovanjima, pronalazi vreme da porazgovara sa običnim gradjanima o njihovim problemima i sto se svojski potrudi da im pomogne u rešavanju tih problema. Verujem da ce vrlo brzo Djordje biti sa svojim cerkama, u svom domu, koji je sa puno ljubavi uredio za njih.