ИЗДАЛО ГА СРЦЕ: Ковид пацијент који је имао скоро 300 килограма преминуо у Нишу

Novosti online

17. 03. 2021. у 12:46

БОБАН П. (48) из Ниша, оболели од ковида кога због превелике тежине од скоро 300 килограма Хитна помоћ и ватрогасци јуче нису могли да изнесу из куће и транспортују у болницу, преминуо је ноћас на пријему у Нови клинички центар.

ИЗДАЛО ГА СРЦЕ: Ковид пацијент који је имао скоро 300 килограма преминуо у Нишу

Фото: Д.А.

Бобан који је био исцрпљен од ковида, због чега није могао да устане из кревета, синоћ је успео некако да стане на ноге и изађе из куће па га је породица превезла у КЦ Ниш, где је преминуо након што му се стање изненада погоршало.

- Ковид му је дијаностификован 10. марта, можда је дан два пре тога већ био болестан. Сви смо били заражени, цела породица, али је он баш тешко поднео. Прекјуче увече му се стање погоршало. Био је веома крупан човек. Имао је малтене 300 килограма. Хитна помоћ није имала могућност да га пребаци у болницу, јер није имао снагу да стане на ноге. У колица није могао да стане, нису имала тако јака носила која би могла да га понесу. И ватрогасци су били, али нисмо ништа урадили. Мислили су да га пренесу у шаторском крилу, али никако није могло ни то, јер има много кривина и степеница у кући - прича Биљана Петровић, супруга трагично преминулог Нишлије.

Она потврђује да је Хитна помоћ долазила јуче три пута, а да је Бобан на крају синоћ некако успео да устане из кревета.

- Синоћ је ипак некако смогао снаге и изашао је из куће на својим ногама. Миц по миц изашао је из куће. Ми смо га одвезли нашим колима у Клинички центар у Нишу. На Инфективној клиници није било места па су нас упутили у Нови клинички центар али је на пријему је умро. Када смо га извукли из кола, у ходнику је пао у несвест, изгубио се... После нису ни могли да га реанимирају, срце му је било пуно воде, прича Биљана скрхана тугом.

У нишкој Хитној помоћи кажу да су учинили све што је у њиховој моћи да укажу помоћ пацијенту.

- Екипа Хитне помоћи јуче је три пута била код пацијента ради давања терапије. У том тренутку није био животно угрожен. Због превелике тежине нисмо имали начин како да га изнесемо из куће на носилима јер нису предвиђена за толику тежину па су позвани ватрогасци којима смо дали скафандере, јер они немају опрему за рад у ковид зони. Међутим, ни они нису имали начин како да пацијента изнесу из куће. Породица је звала синоћ око 22 часа па је наша екипа синоћ и трећи пут била код истог пацијента како би му дали кисеоник као потпору. Остављена је и боца са кисеоником у договору са породицом - каже помоћник директор Хитне помоћи др Снежана Радивојевић.


(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)