ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ: Метеоролог најавио промену времена у наредном периоду, а ево кад стижу топлији дани

Novosti online

16. 03. 2021. у 19:08

ВЕЋ неколико дана за нама киша константно пада. Већину грађана изненадиле су овако ниске температуре, а многи се питају када коначно можемо да одахнемо и уживамо у Сунцу и лепом времену.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ: Метеоролог најавио промену времена у наредном периоду, а ево кад стижу топлији дани

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Метеоролог Ђорђе Ђурић открио је да је пред нама веома нестабилан период са температурним осцилацијама, али који такође означава и последње трзаје зиме.

- До краја седмице у Србији ће бити изузетно променљиво и хладно за ово доба године. Повремено ће падати киша у већем делу земље, док је у бртским и планинским деловима могућ и снег. Његова појава могућа је током ноћи и у раним јутарњим сатима и у нижим пределима, али се тамо неће задржавати- рекао је Ђурић.

- Што се тиче температуре, она ће наредних дана бити нешто нижа од средње просечне за ово доба године. Варираће у мањем опсегу, те се у већем делу земље до викенда очекују температуре између 4 и 10 степени Целзијуса- открио је метеоролог и додао да ће снег повремено падати на планинама све до краја марта и да ви који планирају на зимовање у том период могу да се опусте.

С обзиром на то да нам се ускоро и календарски ближи пролеће, Ђорђе нам је открио када ћемо моћи да одложимо зимске јакне и коначно уживамо у лепшем времену.

- Ако гледамо календарски, пролеће нам стиже за викенд. Што се тиче температуре последњих дана марта, она ће бити у благом порасту, али ће јутра и даље бити нешто хладнија. Више температуре можемо очекивати пред сам крај месеца, када ће достизати чак и до 15-20 степени Целзијуса. Могуће је и да ћемо имати током појединих дана и мало ниже температуре, али не више као пре. Лагано можемо да одахнемо, јер ћемо већ почетком априла осетити прве знакове ‘правог’ пролећа- истакао је Ђурић.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)