ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА: Петина возача није имала везан појас

Танјуг

16. 03. 2021. у 14:41

У ПОЈАЧАНОЈ контроли коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима у саобраћају, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 8. до 14. марта, открили су да готово петина контролисаних возача није имала везан сигурносни појас.

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА: Петина возача није имала везан појас

Зоран Јовановић

Саобраћајна полиција је од контролисаних 60.968 возила, открила 12.807 прекршаја некоришћења појаса од стране возача и 2.496 прекршаја некоришћења појаса од стране путника у возилу, од чега су 1.330 били путници на задњем седишту, саопштио је МУП.

У склопу међународне акције која је спроведена у 29 држава чланица организације РОАДПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција открила је 15.501 прекршај и 81 кривично дело.

За време спровођења акције, регистровано је 577 саобраћајних незгода на путевима у Србији, у којима је шест особа погинуло, а 143 особе су повређене.

Од укупног броја погинулих лица, три особе су погинуле у моторним возилима, две у својству возача и једна у својству путника. Ниједна од ове три погинуле особе није користила појас у тренутку саобраћајне незгоде.

Истовремено, напомињемо да је 79 возача санкционисано због непрописног превожења деце на предњем седишту, док је 119 возача санкционисано због непрописног превожења деце на задњем седишту возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)