ЧАК 80 ОДСТО ЗАРАЖЕНИХ ИМА БРИТАНСКИ СОЈ: Тиодоровић након седнице - "Тражићемо продужење мера"

Новости онлине

16. 03. 2021. у 10:40

ДР БРАНИСЛАВ Тиодоровић се огласио након седнице Кризног штаба, где је донета одлука о затварању свих објеката до понедељка. Отворене ће бити само продавнице прехрамбених производа, апотеке и пумпе.

ЧАК 80 ОДСТО ЗАРАЖЕНИХ ИМА БРИТАНСКИ СОЈ: Тиодоровић након седнице - Тражићемо продужење мера

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

- Нико од нас из Кризног штаба није задовољан што је пооштравање мера само за ову недељу, али овакав компромис је последња могућа мера да се изборимо с короном. Чак 80 одсто заражених, по ономе што раде наше лабораторије, доказано је инфицирано британским сојем за који је се зна да је веома заразан, да се лако шири. Добрим делом и зато имамо овако много позитивних, а добрим делом и због непоштовања мера - каже проф. др Бранислав Тиодоровић.

Он додаје да су на Кризном штабу јутрос имали жестоку расправу.

- Они који се залажу за економију, што апсолутно можемо да схватимо је добро знамо да није лако људима који је раде, али треба да знамо и да су здравствени радници у страшном проблему и да у болницама нема више места да се смештају тешки пацијенти - истиче Тиодоровић и додаје:

- Мере важе до понедељка ујутру, а највероватне ће тада и бити следећа седница Кризног штаба, када ћемо тражити продужење мера. Процена медицинског дела Кризног штаба је да подаци неће бити бољи, да ћемо чак имати и лошије бројке у тај понедељак и тражићемо продужење мера - наглашава Тиодоровић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)