ДОКТОР КОН О НОВИМ МЕРАМА: "Ово је компромис, здравствени систем је оптерећен" (ВИДЕО)

Новости онлине

16. 03. 2021. у 09:49

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба др Предраг Кон обратио се јавности након седнице на којој је донета одлука о увођењу нових мера.

ДОКТОР КОН О НОВИМ МЕРАМА: Ово је компромис, здравствени систем је оптерећен (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Прва се обратила медијима премијерка Ана Брнабић, и саопштила да ће да ће од сутра до понедељка на снази бити потпуно затварање. Радиће само продавнице прехрамбених производа и апотеке.

Доктор Кон је појаснио да наредних дана важе исте мере као током претходног викенда, и истакао да је то компромисно решење између медицинског и економског дела Кризног штаба.

- Са овог дела који више размишља о економском ефекту они мисле да ово није компромис, него решење. Док ми из медицинског дела сматрамо да ово није решење. Дакле то је компромис, који не задовољава ни једну страну, али је тренутно најбоље решење - казао је Кон.

Епидемиолог је истакао да многи људи још увек не разумеју да је ово највећа пандемија нашег века, и да је један сектор друштва - здравствени - до те мере оптерећен да не може да опстане без подршке читавог друштва.

- Почиње полако доминација британског соја. Није ово само последица непоштовања мера, већ присуства инвазивне варијанте вируса, која се спушта и према млађој популацији - казао је Кон.

Доктор је рекао да тражити да казне за све који праве прекршаје буду пооштрене.

- Сви који буду ухваћени на корона журкама требало би да буду тестирани, а потом, ако буду позитивни, јасно кажњени, Била је прича о друштвеном-корисном раду - казао је Кон.

Он је на крају рекао да још увек не зна када ће бити наредна седница Кризног штаба, али да се активно прикупљају подаци и прате бројеви, који постају забрињавајући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)