ЗАБРИЊАВАЈУЋА ПРОГНОЗА ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА: Болнице ће бити пуне до 5. априла, открио и када можемо очекивати пад броја новозаражених

Novosti online

14. 03. 2021. у 12:36

ПРОТЕКЛИХ дана Србија поново бележи велики број новозаражених корона вирусом, бројке расту, а струка све гласније тражи оштрије мере. Оно што већину занима јесте када ће корона бројке почети да опадају, а професор Петар Кочовић има одговор на ово питање.

ЗАБРИЊАВАЈУЋА ПРОГНОЗА ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА: Болнице ће бити пуне до 5. априла, открио и када можемо очекивати пад броја новозаражених

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

- Овај подталас биће блажи, али ће дуже да траје. То практично значи да ће амбуланте и болнице да се пуне до око 5. априла, а онда ће број отпуста да буде већи - написао је професор Кочовић на Фејсбуку.

Професор Кочовић, стручњак за информационе технологије, заједно са својим тимом, месецима уназад даје прогнозе о кретању епидемије на основу прорачуна базираног на Гаусовој кривој.

Тако је сада на основу прорачуна дао и прогнозу када можемо да очекујемо пад корона бројки. 

- Према прорачунима раст је још 7-8 дана. Онда би кренули у лагани пад. То је дато на овом графику. Вертикална крива је данашњи дан. Посматра се доња, плава линија..Али, све зависи од кретања инфекције на дневном нивоу у наредних неколико дана - написао је професор. 

 

SRBIJA-13.3.2021- SRBIJA protiv SRBIJE Ovaj podtalas ce biti blazi, ali ce duze da traje. To prakticno znaci da ce...

Posted by Petar Kocovic on Субота, 13. март 2021.

Дакле, на основу прорачуна и графика професор Кочовић сматра да би кроз седам до осам дана могли да очекујемо мањи број новозаражених. Међутим, све зависи од поштовања епидемиолошких мера. 

Подсетимо, Србија се и даље налази у тамно-сивој зони са 500 до 1.000 новозаражених на 100.000 становника за временски период од 14 дана.

 

Следе оштрије мере?

Иначе, председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће данас имати састанак са медицинским делом Кризног штаба и истакла да ће мере против корона вируса морати да буду пооштрене.

- Сигурно ћемо морати да пооштримо мере, али видећемо шта је могуће да урадимо и шта је најпаметније да урадимо - рекла је Брнабић.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)