ПРЕДСЕДНИК ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Без бриге, потврда о антителима и тестови за само 90 минута!

Танјуг

13. 03. 2021. у 22:20

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић поручио је вечерас грађанима да не треба да се много узбуђују око тога да ли ће Европа прихватати за путовања кинеску и руску вакцину, пошто ће моћи да добију потврду о антителима и тестове за само 90 минута.

ПРЕДСЕДНИК ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Без бриге, потврда о антителима и тестови за само 90 минута!

Foto: Printskrin

Одговарајући на питање да ли Европа неће прихватати вакцине које ће се производити у Србији, Вучић је рекао Пинку да прво мисли да та одлука о вакцинама неће бити донета, пошто би била противна природи ЕУ и свим њеним приципима, због којих се Србија и залаже за улазак у ЕУ, а не само, како је рекао, да би нам неко дао новац као милостињу.

Председник истиче да је у Србији изграђен добар систем за градњу и путева, болница и другог без увећавања јавног дуга и да Србији тај новац није ни потребан.

- Али, не можете да забранујете некоме кретање и да стављате заставе испред вакцина - рекао је он уз констатацију да је данас рна ту могућност реаговаоправично и као неко ко је помало разочаран.

- Али нема од тога ништа, то су све алтернативно постављени услови, моћи ћете да однесете потврду о антителима и то ћемо за сваког човека који је примио кинеску и руску вакцину да завршимо. Као и за неку трећу да је измисли било ко ако је вакцина добра - поручио је Вучић.

Додаје да није фер такав став ЕУ пошто је реч о добрим вакцинама, од којих је једна од мртвог вируса - кинеска, две од живих, а четврта са утицајем на РНК.

- Све то знају, али издаваћемо потврду за антитела и за 90 минута тестове. Ипак,довољно је за антитела да узмете то једанпут, и имаћете дозволу за наредних месец или два да путујете. Са ПЦР тестом ће ићи они који не желе да приме вакцину - додао је он.

Позвао је још оне који не желе да приме вакцкну да се, ипак, ревакцинишу.

Вучић је поручио да су све вакцине сигурне и да ће неке од вакцина које имамо бити даване трудницама и деци од три године, јер су толико безбедне и сигурне и да они који причају против њих само обмањују народ.

- Када то први пут буде дозвољено у Кини и другим земљама, немам проблем са тим да вакцнишем и свог малог сина и осталу децу -  нагласио је Вучић.

Поставља се питање, истиче, како су у ЕУ мислили да у Србији грађани имају ковид пасоше кад нам ниједну вакцину још нису дали.

- Ускоро ће 100 дана од када сте ви добил вакацине, препостављам да их немате довојно, али Србији, БиХ, ЦГ, Северној Македонији ниједну нисте доставили. Добро смо се снашли, боље него што сте се ви снашли, али то не сме да се призна и вероватно морамо да будемо понизнији, смернији и скромнији. Ваљда треба да будемо лошији од њих да бисмо били довољно добри - поручио је Вучић одговарајући на став ЕУ о вакцинама. Вучић наводи да ће три милиона Мађара бити вакцинисано кинеском и руском вакцино, а међу њима и премијер Мађарске Виктор Орбан.

Много има ту непознаница и неће то баш тако да лако да иде, додао је Вучић.

Каже да ће се потврде за антитела издавати у Институту за примену нуклеарне енергије.

- И онда имате и тај пасош. Тако да грађани не треба да се узбуђују много по том питању.

Председник Србије истакао је да ковид пасоши које припрема ЕУ, а који неће важити за руску и кнеску вакцину, могу “отворити нове видике” Србије која би у том случају привукла још више туриста из Русије, Кине, Турске, арапског света, и осталих земаља које користе руску и кинеску вакцину.

- Многи се радују томе, јер ћемо ми да отворимо комплетно наша врата за више од пола човечанства - рекао је Вучић.

Додаје да за контрамерама нема потребе, већ ће, каже, Србија гледати да привуче туристе из тих земаља, да више новца троше у нашу земљу.

- Они (ЕУ) само нек се затварају, ми ћемо да се отварамо што више и да зарађуемо паре - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)