СРБИЈА ЈЕ РАЈ ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ: Италијански медији одушевљени имунизацијом - "Бираш коју вакцину хоћеш"

М. Остојић, од сталног дописника, Рим

13. 03. 2021. у 11:38

РАЈ за вакцинисање налази се са друге стране Јадрана, у Србији, не интересује их да ли вакцина долази са Запада или Истока, ту земљу не интересује геиполитика већ живот становништва и важно је да буду сви што пре вакцинисани.

СРБИЈА ЈЕ РАЈ ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ: Италијански медији одушевљени имунизацијом - Бираш коју вакцину хоћеш

Фото: Фејсбук/ Горан Весић

То је суштина поруке из репортраже италијанске тв Раи1 у емисјији „Тв7“ која је емитована ноћас, у којој говоре званичници али и задовољни грађани, и са објашњењем како савшено функционише систем вакцинисања у Србији, од заказивања до вакцинисања.

Друга Земља у Европи по броју вакцинисаних сходно броју становника, прва по броју вакцинисаних у другом кругу, пета на свету по броју вакцинисаних, са избором од четири различите вакцине стигле и са Запада и са Истока.

- Који вакцину хоћеш: Фајзер, АстраЗенека, Синофарм или Спутник Ве - бираш.

Ово је порука која се не види на било којем делу европског континента, а дигитализовани систем заказивања толико поједностављен да грађанину, ако га нема, није ни потребан компјутер, довољан је и један телефон и на ваш број ће стићи порука након што сте оставили своје податке, а у кратком року, када и где да дођете на вакцинисање а по вашем избору коју вакцину желите.

Фото: Принтскрин

Премијерка Ана Брнабић веома је поносна на оно што је постигла Србија у кампањи вакцинисања и докле је стигла, захваљујући томе што је Влада била способна и започела преговоре са произвођачима вакцина пре било које друге земље, јер вакцина нема боју ни политичку оријентацију, битно је да сваки грађанин што пре прими вакцину. Премијерка је нагласила да су Кина и Русија поред ЕУ биле велика подршка Србији.

Кључни фактор и велику улогу у примању цепива има дигитализовани систем, подвлачи премијерка, који функционише изванредно, а то се констатује и у репортажи, сваки грађанин, причају људи у Смедервеу и у Београду, где је снимана, лако заказује и добија поруку када треба да дође на вакцинисање.

- Битни су животи а не геополитика - поносна је премијерка на то што се сада Србија приказује као пример.

Фото: Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић нагласио је важност Споразума којег је Београд постигао са Москвом о скорашњем почетку производње руске вакцине Спутник Ве и Србија ће тако бити прва земља на тлу Европе која ће је производити, изразивши захвалност руским партнерима због спремности за таквом сарадњом.

Прича о перфекцији вакцинисања у Србији истински је за понос, прича о хигијени, о организацији па и када се види ред пред местом за вакцинисање нема било каквог узбуђења, све се одвија по плану, јер мединско особље ради неуморно и то су на крају они који довршавају причу о „једној врсти раја за вакцинисање у Србији“ приказаног на Првом каналу Италијанске Раи1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

inga

13.03.2021. 13:07

Kao državljani R. Srbije iz Srpske moja supruga i ja smo se vakcinisali u S. Mitrovici prvu dozu u Ambulanti V a drugu u Sportskom centru. Organizacija je besprekorna, V2 je protekao odlično, sve pohvale med. osoblju i gradu S. Mitrovica. Mnogi u Evropi mogu da uče od Srbije.