"НАЋИ ЋЕМО ИХ И КАЗНИТИ": Вулин о скандалозној Телеграм групи на којој манијаци деле слике голих жена и девојчица

Танјуг

09. 03. 2021. у 14:10

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је Управи криминалистичке полиције дат налог да истражи случај објаве фотографија и снимака жена на групи на мрежи Телеграм и поручио да ће полиција оне који су то поставили наћи и да ће они бити кажњени.

НАЋИ ЋЕМО ИХ И КАЗНИТИ: Вулин о скандалозној Телеграм групи на којој манијаци деле слике голих жена и девојчица

Фото Танјуг

- Јутрос сам разговарао са директором полиције Владимиром Ребићем и он је, на моју молбу, већ дао одговарајућа наређења Управи криминалистичке полиције да се позабави овом конкретном страницом - истакао је министар Вулин у Скупштини Србије.

Према његовим речима, они који су те снимке и фотографије без сагласности поставили, који могу тако да погазе нечију интиму и злоупотребе нечије поверење не могу се назвати људима.

- Они ће бити предмет наше обраде, наћи ћемо их и казнити. У српском друштву тако нешто неће се толерисати. Не може нико нечију фотографију, како год и када год да је настала, без сагласности онога ко је на фотографији, објавити и да се нада да ће му то проћи некажњено - истакао је министар полиције.

Према његовим речима, ти који мисле да су већи мушкарци зато што се иживљавају на некоме и зато што су злоупотребили нечије поверење, треба да знају да ће се упознати са Министарством унутрашњих послова и да ће сигурно бити кажњени, као што заслужују.

- Даћемо све од себе и да се то скине са мреже и да нађемо те који су то поставили -  рекао је министар и апеловао на жртве, чланове њихових породица и на све оне који имају сазнања о овоме да се јаве, помогну полицији да буде бржа и ефикаснија, јер смо сви на истом задатку - да не дозволимо да такав „олош“ упропасти људски живот.

Подсетимо, о групи на друштвеној мрежи Телеграм у којој се размењују експлицитне фотографије девојака бруји читава Србија.

- Добила сам прилику да јавно причам у име свих жена, па да видимо можемо ли шта - написала је Сташа Ивковић на Твитеру након што је објавила скриншотове језиве преписке са групе "Нишлијке" на Телеграму у којој се деле експлицитне фотографије и видео снимци девојака, па чак и малолетница, без њиховог одобрења.

- Ја сам пре годину дана сазнала за групу јер се мој Инстаграм профил провлачио по њој, тражили су моје голе слике и снимке. Тек сада сам се дочепала свих група, учланила се у њих са лажних профила и све скриншотовала. Наравно, не могу све, јер слике и снимци недужних девојака, па чак и деце, стижу ненормално брзо", испричала је Сташа.

Сташа је успела да сазна да је администартор групе "Нишлијке", која броји више од 20.000 људи, наводно извесни Н.С. из Ниша. Каже да је чула да је управо тај младић, кога девојке сумњиче да стоји иза групе наводно питомац Војне академије у Београду.

- Имала сам његову фотографију, објавила сам је на Твитеру и питала да ли га неко познаје. И неко ми се јавио и посало све информације о њему - рекла је Сташа.

Иначе у овим групама су младићи из читаве Србије размењивали фотографије нагих девојака са веома гнусним коментарима и препоручивали их једни другима. Причали су о њиховим умећима у кревету и преписка је веома понижавајућа за свакога ко је прочита, а о томе како се осећају девојке и девојчице које су се нашле у центру скандала нећемо ни говорити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)