ТЕШКА НОЋ У КБЦ ДРАГИША МИШОВИЋ: Доктор Савић упозорио - У болници смештено 14 деце и 11 трудница, капацитети су на максимуму!

Танјуг

09. 03. 2021. у 09:23

ТЕШКА НОЋ У КБЦ ДРАГИША МИШОВИЋ: Доктор Савић упозорио - У болници смештено 14 деце и 11 трудница, капацитети су на максимуму!

Фото: Принтсцреен/РТС

ЗАМЕНИК директора КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Предраг Савић рекао је да је за нама изузетно тешка ноћ и да су у року од 24 сата у ту болницу примљена 24 пацијената оболелих од ковида 19.

Навео је да нови пацијенти имају тежу клиничку слику.

Савић је истакао да се није променила старосна структура пацијената, али да се променило то што се тешка клиничка слика развија врло брзо након појаве првих симптома.

- При самом пријему, то су прогресивне обостране упале плућа, тако да процес током лечења овде такође се код неких пацијената погоршава, али на срећу, још увек добро пацијенти реагују на терапију коју користимо у овој болници - нагласио је Савић.

У болници је смештено и 14 деце и 11 трудница који су оболели од ковида. Када је реч о осталим пацијентима, Савић је навео да најмлађи има 35, а најстарији 95 година.

Савић је поручио да, док је вредело апеловати на грађане, ти апели нису уродили плодом.

- Не знам, сада у овом тренутку колико је уопште вредно да се апелује на грађанство кад су болнице пуне. Ја могу само да кажем једну ствар, да је болница "Батајница" попунила своје капацитете од 1.000 кревета. Земунска болница такође је попунила своје капацитете, више од 350 кревета. Болница "Драгиша Мишовић", на максимуму капацитета тренутно радимо - казао је Савић.

Напоменуо је да нико не треба да се изненади ако се пацијенти из Београда буду пребацивали у ковид болницу у Крушевцу.

Савић је истакао да у испомоћ у КБЦ "Др Драгиша Мишовић", захваљујући Министарству здравља, стиже седам лекара и 30 медицинских техничара. У питању су здравствени радници из Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)