СРБИЈА И ДАЉЕ У СВЕТСКОМ ВРХУ: У Европи смо одмах иза Британије - по броју вакцинисаних на милион становника убедљиво први у региону

Танјуг

09. 03. 2021. у 07:54

СРБИЈА И ДАЉЕ У СВЕТСКОМ ВРХУ: У Европи смо одмах иза Британије - по броју вакцинисаних на милион становника убедљиво први у региону

Архива

У СРБИЈИ је, према најновијим подацима владе, до сада дато 1.704.790 доза вакцине против корона вируса, а 623.424 особе примиле су и другу дозу.

Србија је убедљиво прва у региону по броју вакцинисаних на милион становника, а следе Мађарска, Словенија, Румунија, Хрватска, Бугарска, Албанија и Црна Гора.

Србија је убедљиво прва у региону и по броју датих других доза на милион становника, а следе Румунија, Мађарска, Словенија, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Према укупном броју вакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније.

Када је реч о броју вакцинација на милион становника, Србија је на седмом месту у свету - после Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије, САД и Малдива, а друга у Европи, после Велике Британије.

По броју оних који су добили другу дозу вакцине на милион становника, Србија је прва у Европи, а када је реч о броју ревакцинација на милион становника у свету, Србија је на шестом месту, после Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата, Бахреина и САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)