КОН ПРОГОВОРИО О ОТКАЗИВАЊУ СЕДНИЦЕ КРИЗНОГ ШТАБА: "Не знам зашто смо стално на тапету, никоме нисмо дали повод за напад"

Novosti online

08. 03. 2021. у 18:04

КОН ПРОГОВОРИО О ОТКАЗИВАЊУ СЕДНИЦЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Не знам зашто смо стално на тапету, никоме нисмо дали повод за напад

Фото: Принтсцреен

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон гостовао је на РТС-у где је говорио о отказивању седнице Кризног штаба и важности улоге Медицинског дела.

- Што се тиче епидемиолошке ситуације, она се нажалост погоршава. Ни у ком случају није стало као што смо се надали. С друге стране, ми уобичајено добијамо термин када ће седница Кризног штаба бити дан раније, данас нисмо добили тај термин и немам информације о томе. Истина је да је одложен Кризни штаб, а зашто, ја тренутно немам одговор- рекао је Кон и додао:

- Медицински део Кризног штаба сматра да је минимум потребно 7 дана оваквог понашања као што је било током викенда. Јасно је да се то тако једноставно не може добити због политички-привредног дела, оног дела који размишља о тим последицама спречавања контаката.

Он је истакао да Медицински део Кризног штаба није спреман на компромис и да му је непојмљиво да неко сматра да треба изузети Медицински део из Кризног штаба и система одлучивања у вези са мерама против корона вируса.

- Шта је боље? Да нас уопште нема? Мислите да је то решење? Има један огроман проблем, време пролази, а оно је овде значајан фактор. Има још једна чињеница коју извлаче неки и тврде да је и даље било обољевања и тамо где су најригорозније мере. Ја морам да кажем да то баш и није тако. Тамо где су биле најригорозније мере, дошло је до пада оболелих- истакао је Кон.

- Не видим разлога да струка и медицински део буде на тапету, а то се дешава сваког дана. Тужно је што сада о овоме причамо и што сам у оваквој позицији. Ниједан повод нисмо дали да будемо нападани са свих страна. И од посланика у скупштини и опозицији. Ја тврдим да није било разлога, не само да тврдим него имам и доказе. Очекује се да се све реши зато што ће појединац, да не именујем себе, дигне руке од свега- објаснио је Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Saša

08.03.2021. 18:14

Nadležni organi su trebali da zabrane skijanje, putovanje i druženje za ona 4 dana za vreme Sretenja. E, sada kada su se određeni privilegovani likovi naskijali, nalumpovali i zaražavali, odjednom odlučeno da ne mogu da rade mali kafići koji prime samo po deset gostiju. Gledamo one države u Evropi koje su uvele "zaključavanje", kod njih je najgore, imaju sve više zaraženih. Tako da je taj predlog kriznog štaba osuđen na propast.