ПАЦИЈЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА МОРАЋЕ У КРУШЕВАЦ НА ЛЕЧЕЊЕ: Драматичан апел доктора Стевановића - Систем је пренапрегнут!

Novosti online

08. 03. 2021. у 11:21

ПАЦИЈЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА МОРАЋЕ У КРУШЕВАЦ НА ЛЕЧЕЊЕ: Драматичан апел доктора Стевановића - Систем је пренапрегнут!

Фото: Танјуг

ДОКТОР Горан Стевановић рекао је након састанка директора ковид болница да је здравствени систем пренапрегнут и да су ангажовани допунски капацитети.

- Када се разболе, онда је то највећи проблем који постоји, али морамо да схватимо да један део нашег здравља представља нашу одговорност. Систем је заиста пренапрегнут ових годину дана. Није све ковид, морамо да лечимо и нековид болеснике - истакао је он.

- Због тога што имамо велик прилив пацијената морали смо да ангажујемо допунске капацитете у болници "Драгиша Мишовић", болници у Земуну и Карабурми, али ћемо максимално ангажовати и капацитете у Крушевцу, јер је Батајница скоро попуњена - каже Стевановић.

Како је рекао, пацијенти из Београда и других места вероватно ће бити упућивани на лечење у ковид болницу у Крушевцу.

- Сходно даљем развоју ситуације, доносићемо одлуке шта ће још морати да се ради - истиче Стевановић.

Наводи да је циљ свега овога да се "максимано очува капацитет нон ковид система, како би људима који немају ковид некко могао да помогне".

- Молимо да покушамо да будемо још одговорнији - каже  Стевановић и захваљује се онима који се придржавају мера, као и људима који су се вакцинисали.

- Апелујем на оне који се праве да овај проблем не постоји и молим људе који су вакцинисани да схвате да потпуна заштита настаје тек две недеље након вакцинације.

Наводи да је најбитнија вакцинација, као и и дистанцирање.

Како је додао, највише хоспитализованих је било децембра 2020. - око 11.000 људи било је смештено у болницама широм Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)