СРБИЈА СЕ ЗАТВАРА СЛЕДЕЋЕГ ВИКЕНДА? Др Тиодоровић пред седницу кризног штаба - "Морамо да пресечемо"

Novosti online

08. 03. 2021. у 10:31

СРБИЈА СЕ ЗАТВАРА СЛЕДЕЋЕГ ВИКЕНДА? Др Тиодоровић пред седницу кризног штаба - Морамо да пресечемо

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

ЧЛАН Кризног штаба за борбу против вируса корона проф. др Бранислав Тиодоровић рекао је данас да је неопходно још једно скраћење на недељу дана и још један викенд без кафића и ресторана.

- Без седам до 10 дана не можемо имати ефекте. По епидемиолошкој доктрини неопходно је да имате чак три недеље спровођење ригорозних мера. Имаћемо исти став и сутра, да буде интензивно ограничење, врло ригорозно за све објекте с тим што ће морати да се процени да ли ће то бити до 14 или 17 сати - рекао је др Тиодоровић за телевизију Пинк.

Како је најавио вероватно нас следећег викенда очекује целодневно затварање и у суботу и у недељу.

- Знам да се то многима неће свидети али морамо да пресечемо, да издржимо барем седам дана да би ситуација била под контролом и да би могли да живимо и радимо опуштеније - објаснио је он.

(Пинк) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Da presečemo

08.03.2021. 12:18

Koliko su se maske pokazale medicinski opravdane, zaključavanje zdravih se pokazalo apsolutno neefikasno neopravdano i štetno i to medicinski na prvom mestu. Da je vredelo Nemačka i Češka bi recimo praktično bile bez slučajeva, a eto su u goroj situaciji od npr. Švedske. Ako već ovi naši ne znaju šta da predlože, zašto insistiraju na nečemu što se kosi i sa iskustvom i sa zdravim razumom ? Uradili su šta su mogli i znali, dalje ne znaju, sve je ok. Hvala za ovo do sada ali biti tvrdoglav na našu štetu nije pomoć nego glupost.

Kresoja Bill

08.03.2021. 12:32

Gosin Tiodore, koliko puta već po sedam dana da izdržimo? U zadnjoj godini ste nam takvih sedam dana da izdržimo koliko puta prepisivali? I ništa, virus i dalje radi. Šta to znači? NE ZNATE. I zato nagađate. A to je loše.