ТРАЖИЋЕМО НАЈСТРОЖЕ МЕРЕ: Доктор Тиодоровић открио план за следећу седницу Кризног штаба па открио када ће епидемија бити под контролом

Танјуг

07. 03. 2021. у 12:42

ТРАЖИЋЕМО НАЈСТРОЖЕ МЕРЕ: Доктор Тиодоровић открио план за следећу седницу Кризног штаба па открио када ће епидемија бити под контролом

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да ће медицински део Кризног штаба и на наредној седници, заказаној за уторак, тражити најстроже мере.

Тиодоровић је рекао да је неопходно током наредне седмице и следећег викенда свести контакте на минимум.

Оцењујући протеклу годину од појаве првог зараженог корона вирусом у Србији, Тиодоровић је оценио да је била изузетно тешка и да смо је, како је рекао, "једва издржали".

- У овом садашњем случају укључени су лекари готово свих специјализација. Становништво је такође исцрпљено. Ипак, реално и без политизације, ми смо ипак радили добро, у оваквим условима и више од очекиваног - сматра Тиодоровић.

Он је додао да је било и грешака и да као највеће грешке сматра заражавање у старачким домовима и критичне ситуације у јулу, новембру и децембру.

- Свака епидемија има свој крај, али када ће до њега доћи, зависи од две ствари - здравственог система и одговорности појединца - указао је Тиодоровић.

Он је навео да ће, ако у Србији буде вакцинисано три до три и по милиона људи, уз оне који су већ стекли имунитет, то бити између 60 и 80 одсто становништва и да ће то значити да је епидемија под контролом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)