"СИГУРНО ЋЕМО ДОНЕТИ НЕКЕ МЕРЕ": Лончар пред седницу кризног штаба упутио важан апел

Novosti online

05. 03. 2021. у 15:03

СИГУРНО ЋЕМО ДОНЕТИ НЕКЕ МЕРЕ: Лончар пред седницу кризног штаба упутио важан апел

Фото: Танјуг

ПРОШЛО је годину дана како се појавила корона, нешто смо научили нешто нисмо. Нешто смо прошли, нешто ћемо тек проћи. Треба наши грађани да схвате само једну ствар, да се тренутно налазимо у таквој ситуацији да ћемо имати резултат само ако прекинемо контакте у наредних пет до седам дана, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

- Замолио бих сваког грађанина Србије, само да то схвати и да не чека да му неко прописује мере како треба да се понаша - изјавио је министар здравља Златибор Лончар уочи седнице Кризног штаба.

Како је појаснио, најбоље решење је суздржати се било каквог окупљања како бисмо избегли заражавање, а касније и чекање у редовима, те да је неопходно само зауставити контакте на неколико дана.

- Ми ћемо сигурно неке мере донети, али је много важније да схвати сваки грађанин да од њега зависи каква ће нам ситуација бити. Не морамо да идемо да организујемо састанке који нису хитни, много тога може онлајн, а да не причамо о одласцима на журке. Не знам да ли су људи који организују журке свесни шта раде, ми ћемо о томе водити рачуна, завршаваће у затвору због тога. Али молим и људе да не одлазе на журке, стрпите се да искористимо шансу коју имамо са вакцинама, изјавио је Лончар.

Неопходно је, како каже, да када се вакцинишемо, посебно после прве дозе сачекамо и другу дозу, да нема опуштања, да будемо сигурни да имамо довољан ниво антитела да смо заштићени од короне. Сутра је тачно годину дана од појаве вируса, а како је појаснио изазови су били свакодневни.

- Изазови су били сваки дан, најважније је било набавити опрему, затим изазов са набавком вакцина. Председник Вучић није водио политику него је водио борбу за здравље и живот грађана Србије. Није гледао одакле долази која вакцина, већ да ли је безбедна или није и омугућио велику предност нашим грађанима у односу на друге - рекао је Лончар.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)