ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Донета одлука о новим мерама

Novosti online

05. 03. 2021. у 15:01

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Донета одлука о новим мерама

Foto: Printskrin

ЗАВРШЕНА је седница Кризног штаба на којој се одлучивало о пооштравању епидемиолошких мера за борбу против вируса корона.

На питање да ли повећање броја заражених може да угрози процес вакцинације доктор Кон је рекао да је и даље најважнија мера за борбу против короне управо вакцинација.

- Нема разлога да се било шта заустави, вакцинација ће се наставити својим током.

Доктор Кон је позвао све грађане да се вакцинишу јер само баријера имунитета може да заустави корону.

- На скијалиштима и планинама неће радити продавнице и кафићи. Што се тиче осталог дела Србије, у Суботу ће све радити до 12 часова, анакон тога до понедељка у 6 ујутру ће радити пумпе, прехрамбене продавнице. Следећи састанак Кризног штаба биће у уторак.

Медицински део Кризног штаба био је у претходних неколико дана сагласан да су Србији неопходне строге мере, чак и потпуно закључавање, како би се спречило ширење британског соја вируса.

Како су "Новости" сазнале, лекари данас излазе пред остатак Кризног штаба, од којег траже исто што и у понедељак - да се на минимум седам дана уведе "локдаун" и затвори све изузев маркета, апотека и бензинских пумпи. Став, међутим, није променила већина чланова из немедицинског дела штаба, који се противе затварању, па у ситуацији супротстављених мишљења компромис тражи премијерка и председница штаба Ана Брнабић.

Број заражених на дневном нивоу је око 4.000 претходних дана, што никако не обећава, па се очекује да се мере пооштре.

Заменик градоначелник Горан Весић поновио је данас да Београд неће гласати за одлуку о потпуном затварању.

- Уколико би била донета одлука о потпуном затварању или скраћивању радног времена, она би била погрешна, јер неће допринети нормализацији живота и то ћу рећи на састанку Кризног штаба. Београд неће гласати за ту одлуку, коју је практично немогуће спровести - рекао је Весић гостујући на каналу Вести.

За претходни викенд, важиле су мере које су подразумевале да угоститељски објекти и тржни центри раде до 14 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)