СТАЊЕ У СРБИЈИ ЈЕ ДРАМАТИЧНО: Завршен састанак лекара и министра здравља, болнице имају план само за викенд, отварају се нова ковид одељења!

Novosti online

05. 03. 2021. у 12:52

СТАЊЕ У СРБИЈИ ЈЕ ДРАМАТИЧНО: Завршен састанак лекара и министра здравља, болнице имају план само за викенд, отварају се нова ковид одељења!

Фото Д. Миловановић

ЗАВРШЕН је састанак лекара ковид-болница с министром здравља.

Како је након састанка речено, вирус корона се у Србији поново захуктава.

- Ми смо сада у проблему јер је већи број примљених него отпуштених и јако брзо ћемо исцрпети све капацитете - кажу лекари.

- Број заражених се шири као лепеза, истакла је др Ивана Милошевић, заменица директора Инфективне клинике.

- Донета је одлука да се сви пацијенти с ковид-оболењем шаљу у Батајницу и у Крушевац јер су остали капацитети попуњени, односно ако се и једно место испразни, одмах се попуни, а отвориће се још једно крило ВМЦ Карабурма, а прошириће се и капацитети ковид-болнице у Батајници, казала је она.

- Ситуација је толико драматична да не можемо да правимо планове на дуже стразе и ово важи само за викенд - истакла је др Ивана Милошевић додајући да је циљ да се КБЦ Бежанијска коса и Звездара нипошто не враћају у ковид-систем.

Према њеним речима, све медицинско особље је на измаку снага јер не треба да се заборави да се они с вирусом боре већ годину дана, а исто тако раде и на вакцинацији становништва.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)