КРАЈ ДРАМЕ У ПОРОДИЦИ ДАЧЕВИЋ: Обавештени Вулин и Дмитровић, отишле раднице Центра за социјални рад (ФОТО/ВИДЕО)

Д.Зечевић

05. 03. 2021. у 12:00

КРАЈ ДРАМЕ У ПОРОДИЦИ ДАЧЕВИЋ: Обавештени Вулин и Дмитровић, отишле раднице Центра за социјални рад (ФОТО/ВИДЕО)

Фото Д. Зечевић

МАРИЈАНА (10) и Марко Дачевић (14) из Сувог Дола код Блаца већ годину дана брину о непокретној баки Љиљани којој је због гангрене ампутирана нога. Њихова мајка је умрла пре годину дана, а отац их је напустио. Живе од социјалне помоћи која износи само 8.000 динара и помоћи хуманих људи.

Након писања "Новости" о тешким условима у којима живи ова породица, јуче је отац пијан дошао и тукао и малтретирао децу. Сина је шутнуо, а ћерку вукао за косу. Бака Љиљана је позвала полицију. Оцу наложена мера забране приласка 48 сати.

12: 45 Дачевићима стигао пакет хране и новац из Горњег Милановца

12:36 Отишле раднице Центра за социјални рад

Раднице Центра за социјални рад које су јутрос дошле у кућу породице Дачевић су отишле и рекле да прекидају поступак.

12:30 Министар Дмитровић - испитаћемо случај

Министар за бригу о породици Ратко Дмитровић је за "Новости" изјавио да ће се испитати цео случај како би се нашло најприхватљивије решење за децу.

12:25 Вулин - проверићемо зашто полиција није реаговала

Министар унутрашњих послова Александар Вулин вулин је рекао да ће наложити полицији да провере да ли се поштује мера забране приласка, изречене оцу, али и да провере због чега није реаговано на раније позиве баке.

12:21 Радници Центра за социјални рад чекају полицију

Репортер "Новости" који се налази у кући породице Дачевић каже да радници Центра за социјални рад чекају асистенцију полције. О целом случају обавештени су и министри Вулин и Дмитровић.

11:10 Радници Центра за социјални рад дошли у кућу

Након јучерашњих догађаја, данас су у кућу у којој живе Маријана и Марко са баком дошли радници Центра за социјални рад који хоће да одузму децу баки иако је она јуче поднела захтев за старатељство.

Нису јој рекли где ће одвестио децу, само су је обавестили да ће их директорка Центра за социјални рад збринути.

Фото: Д.Зечевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

22.03.2021. 14:49

@bilja - Ima centar za socijalni rad još jednu ulogu. Naime radi se o ličnom bogaćenju na račun poreskih obveznika, jer je za ,,privremenog,, staratelja već određena radnica socijalnog centra, čiji bi račun u narednom periodu bio bogatiji za 60.000 din mesečno. Morala bi deo dati i onima koji su joj omogućili taj novac, ali bi ostalo i njoj.