КОРАК ПО КОРАК: Пензионери, користите интернет на једноставнији начин

В. Н.

06. 03. 2021. у 11:13

КОРАК ПО КОРАК: Пензионери, користите интернет на једноставнији начин

Илустрација / Фото Depositphotos

РАЗЛИЧИТЕ апликације преко којих могу да се читају новине, књиге, слуша музика и гледају филмови могу се инсталирати и на мобилном телефону.

Углавном су потпуно бесплатне, а како би се нашле на почетном екрану паметног телефона потребно је да прво преузмете апликацију из Плеј стора (play storе) и да пратите упутства како да је инсталирате, након чега без претраживања можете читати дневну штампу на телефону.

1. КОРАК

АКО се одлучите да из "Гугл" продавнице преузмете, рецимо, апликацију "Вечерње новости", потребно је да прво у претраживачу апликације укуцате "Вечерње новости". Након, тога појавиће се понуда свих могућности које у наслову садрже ова два имена. Прва на листи је углавном она која вам је потребна.

2. КОРАК

ПОШТО сте у претраживач унели име апликације и жељене понуде су се појавиле на почетном екрану, потребно је да поред ње кликнете на опцију "преузми", или ако вам је телефон подешен на енглеском језику - get.

3. КОРАК

ПОТОМ ће се појавити услови коришћења апликације, које морате да потврдите како бисте стекли право да је бесплатно преузмете и убудуће користите. Неопходно је да кликнете на опцију "прихватам" или на agree ако се појави на енглеском језику.

4. КОРАК

АКО сте претходно правилно урадили све кораке апликацији ће бити потребно неколико минута да се појави на почетном екрану телефона. Такође, све оне заузимају одређен меморијски простор, од чега зависи и дужина трајања инсталирања. Ако немате довољно меморије потребно је да обришете неку од апликација коју више не користите.

5. КОРАК

ЗАВРШЕТАК инсталирања значи појава знака "Вечерњих новости" на почетној страни екрана. Од тог тренутка ћете моћи да читате све вести које се објављују на нашем сајту, а да претходно то не радите посредством претраживача. Такође, у горњем десном углу налази се опција којом можете да изаберете које вести ћете читати, јер су подељене према рубрикама у којима се објављују, док се на почетној увек налазе најновије вести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)