ВУЛИН О УЛОЗИ ЖАНДАРМЕРИЈЕ: Они су један од стубова стабилности и безбедности Србије

Танјуг

03. 03. 2021. у 15:58

ВУЛИН О УЛОЗИ ЖАНДАРМЕРИЈЕ: Они су један од стубова стабилности и безбедности Србије

Дарко Дозет

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин најавио је данас након састанка са командантом и руководиоцима Жандармерије, да ће држава наставити да улаже у опремање и обуку припадника ове јединице који су, како је рекао, један од стубова очувања безбедности и стабилности земље.

У бази београдског Одреда Жандармерије, Вулин је истакао да ова посебна јединица полиције мора увек бити спремна да реагује и пружи јасан одговор и на најмању опасност и ризик који прете да угрозе стабилност и безбедност наше земље и наруши јавни ред и мир.

"Припадници Жандармерије спремни су и способни да изврше свако наређење државног руководства и председника Републике Србије Александра Вучића“, рекао је министар и додао да ће држава учинити све да им обезбеди још боље услове рада, али и да улагања и бољи услови, захтевају више одговорности и рада на подизању борбене готовости.

Поред улагања у материјално-техничко опремање припадника Жандармерије, Вулин је најавио да ће држава уложити и у подмлађивање кадра кроз конкурсе и селекционе обуке јер, како је нагласио "само најбољи могу бити припадници ове јединице".

"Нико не може ни да помисли да може да прети и урушава стабилност Србије. Тај велики посао очувања мира и стабилности ваша је одговорност и привилегија“, поручио је министар припадницима Жандармерије.

Они су му са друге стране, извели су показну вежбу у којој су приказали вештине и способности у успостављању нарушеног јавног реда и мира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)