ПОЗНАТИ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ У ГРЧКУ: Датум је и даље незивестан, ово је протокол за невакцинисане

Novosti online

03. 03. 2021. у 13:13

ПОЗНАТИ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ У ГРЧКУ: Датум је и даље незивестан, ово је протокол за невакцинисане

Фото архива

ПРЕЛАЗАК границе биће омогућен или показивањем сертификата о вакцинацији или израдом брзог антигенског теста на уласку у Грчку

- Министарство туризма је у преговорима око систематизације ковид пасоша, односно сертификата о вакцинацији и од тога зависи да ли ће држављани Србије моћи да уђу у Грчку од 1. маја или 1. јуна - каже господин Василиос Е. Провелегиос, оснивач и председник Грађанске странке Грка Србије и Удружења Грци Србије.

Када је реч о условима које ће Грци тражити за улазак странаца ван ЕУ на њихову територију, он подсећа да ће то бити или сертификат о вакцинацији или брзи антигенски тест који ће невакцинисани урадити на самој грчкој граници.

- Извесно је да ће од 1. маја у Грчку моћи да уђу држављани Велике Британије, као и Израела, јер је са овим земљама Грчка потписала билатералне споразуме о уласку и дефинисала услове – појашњава наш саговорник.

Када је реч о држављанима Србије који желе да оду у Грчку и питају се кад ће им то бити омогућено, господин Василиос Е. Провелегиос каже да је сада лоптица у нашем дворишту:

- Србија има велики број вакцинисаних против корона вируса, имамо највише вакцинисаних у овом делу Европе. Датум од ког ће држављани Србије моћи да уђу у Грчку зависи од преговора Министарства туризма и грчких надлежних органа.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)