"КАДА ЈЕ ИЗВУЧЕНО МОЈЕ ИМЕ, ДОЖИВЕО САМ ШОК": Патријарх Порфирије открио детаље са избора у крипти Храма Светог Саве

Новости онлине

02. 03. 2021. у 21:38

КАДА ЈЕ ИЗВУЧЕНО МОЈЕ ИМЕ, ДОЖИВЕО САМ ШОК: Патријарх Порфирије открио детаље са избора у крипти Храма Светог Саве

Фото: Принтсцреен

ПАТРИЈАРХ Порфирије вечерас је гостовао у емисији "Упутник" на РТС, где је говорио о својим обавезама и томе како пролазе први дани пастирске службе над православним верницима.

Поглавар СПЦ је открио и шта се дешавало у крипти Храма Светог Саве током избора патријарха, и како се осећао када је извучено његово име из Јеванђеља.

- Када сам био у крипти Храма Светог Саве, и када је извучено моје име, најпре ми се учинило да сам чуо друго име. И морам да будем искрен да сам се обрадовао. Међутим, није прошло неколико секунди, а за мене је то било као вечност, и доживео сам шок, али у правом смислу те речи. Истинско осећање дубинског страха. А друга двојица кандидата су имали велики број гласова, што значи и подршку сабора. Сва тројица смо били потпуно изгубљени пре него што је започела молитва и извлачење имена онога који треба бити први међу једнакима - рекао је патријарх Порфирије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

MP

03.03.2021. 07:31

Onaj ko se upoznao i popričao sa vladikom, sada patrijarhom Porfirijem, odmah je osetio toplinu, blagost, čistotu i mudrost njegovih reči. Dr Porfirije je paradigma uzornog pravoslavnog hrišćanina koji će, uz Božiju pomoć, dugo voditi SPC Hristovim stazama.