КОРОНА ЈЕ ПОНОВО БУКНУЛА ЗБОГ ЗИМОВАЊА: Професор Кочовић открио када можемо да очекујемо пад броја заражених

Новости онлине

02. 03. 2021. у 17:38

КОРОНА ЈЕ ПОНОВО БУКНУЛА ЗБОГ ЗИМОВАЊА: Професор Кочовић открио када можемо да очекујемо пад броја заражених

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

ПРОФЕСОР информационих технологија доктор Петар Кочовић, који са својим тимом уз помоћ математичких модела и формула, прати кретање пандемије короне у целом свету, био је гост емисије "Пулс Србије".

Проф. др Кочовић одговара на питања кад ће крај епидемије, да ли смо и даље у трећем таласу или свакодневно повећање броја новозаражених значи да је Србија у четвртом...

- Па таман смо помислили да видимо светло на крају тунела, али су онда бројке кренуле да расту. На 70 дневно заражених морамо да дођемо да бисмо изашли из епидемије. За 30 до 40 дана можемо да се надамо лаганом смањењу броја заражених - навео је Кочовић.

Нећемо достићи оне бројке од 7.000 или 8.000 заражених особа у Србији, навео је Кочовић.

- Државе Гибралтар и Израел, који су вакцинисани 100 посто показују да је имунизација значајна. Свакако епидемија ће једној лепог дана морати да престане и број заражених ће достићи нулу - каже Кочовић.

Професор Кочовић је објаснио да мора проћи одређени број дана од ревакцинације, када би особа требало да постане имуна, те је апеловао на грађане да се чувају и буду опрезни и неколико дана након саме вакцинације.

- Кључни параметар због чега су се људи заразили, било је скијање, тачније зимовање. Словенци на пример су могли на скијање али тамо нису радили хотели или кафићи. Међутим ми у Србији смо рекли може скијање, све је нормално радило и то је била "згодна" прилика да се људи заразе - навео је Кочовић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)