МИНИСТАР О ЗАШТИТИ СВЕДОКА: Важан сегмент борбе против мафије криминал

Танјуг

02. 03. 2021. у 15:55

МИНИСТАР О ЗАШТИТИ СВЕДОКА: Важан сегмент борбе против мафије криминал

Фото: МУП Србије

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће Министарство наставити да улаже у обуку и опрему припадника Јединице за заштиту, истичући да је заштита сведока један од најважнијих сегмената борбе против организованог криминала.

Посао полиције у разоткривању организоване криминалне групе не завршава се хапшењем и скупљањем доказа, већ значајну улогу у самом поступку имају управо припадници Јединице који чувају сведоке, истакао је министар на састанку са командантом и руководиоцима ове јединице.

"Борба против организованог криминала захтева максималну посвећеност и ангажовање. Без добре заштите сведока, посебно у поступцима везаним за организовани криминал, без осигуравања да сведоци неће бити застрашивани и да ће им се обезбедити лична сигурност, нема ефикасног поступка", навео је он.

Имајући у виду значај ове јединице, МУП ће наставити да улаже у њихове обуке и опрему, јер се спремност и јачина државе у обрачуну са мафијашким клановима, између осталог, огледа и у способности да заштити сведоке у поступку.

Поводом 15 година постојања Јединице за заштиту, командант Јединице Горан Живковић уручио је министру Вулину и директору полиције Владимиру Ребићу плакете, саопштено је из МУП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)