РАСТУРЕНА КОРОНА ЖУРКА НА ЗЛАТИБОРУ: Упркос претњама о могућем полицијском часу на једном месту више од 200 студената

Novosti online

02. 03. 2021. у 09:51

РАСТУРЕНА КОРОНА ЖУРКА НА ЗЛАТИБОРУ: Упркос претњама о могућем полицијском часу на једном месту више од 200 студената

Фото: Комунална милиција

ПОМОЋНИК министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић каже да се епидемиолошке мере најчешће крше у ресторанима и кафићима у великим градовима, али да се прописи све слабије придржавају и у мањим местима.

Каже да је број надзора импозантан.

- За четири дана тог новог циклуса појачаног надзора, спроведено је више од 17.000 инспекцијских надзора и контрола. Изречено је 417 прекршајних налога у укупном износу од преко 12.600.000 динара - наводи Стаменковић.

Истиче да ови подаци говоре да је и даље присутно кршење мера, најчешће у ресторанима, кафићима и туристичким центрима.

- Инспекција не може да буде присутна на сваком месту и да сваког извршиоца санкционише - истиче Стаменковић.

Наглашава да је важна лична одговорност сваког грађанина, предузетника и правног лица.

- Најчешће су ресторани кршили мере личне заштите и ту је изречено практично 80 одсто укупног броја прекршајног налога. Међутим, било је непоштовања и у мега-маркетима - код запослених у мега-маркетима који нису носили заштитну опрему - истиче Стаменковић.

"Млађа популација доста греши"

Доктор Стаменковић каже да је јавни превоз посебна прича.

- Колеге из Инспекције за безбедност у друмском саобраћају немају много мера ових дана, али врло су активни - наводи Стаменковић.Каже да је дошло до попуштања епидемиолошке дисциплине.

- Млађа популација доста греши. То јесу наша деца, наши студенти и суграђани, али доста су били лежерни и одлазили тамо где није потребно - сматра Стаменковић.Каже да је претходних дана било кршења мера у многим градовима, а да и у мањим местима долази до кршења прописа.

- Велики градови увек јесу мета јер су тешки за надзор. Поједина мања места су некако увек била у запећку, али није тамо било таквих неправилности јер лако је доћи до информација и спречити. Велики градови јесу већи прекршиоци и то је и сада пример - наводи Стаменковић.

Каже да је на Златибору извршена и контрола студентског одмаралишта које је испражњено , јер су студенти направили журку са више од 200 људи.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Facko

02.03.2021. 21:50

Zar je moguće da su inspektori napunili budžet za čitavih 12.600.000 dinara od naplaćenih katni,što govori da je to oko 60000 flaša piva ispijenih od strane svakog gosta po restoranima. To je draga gospodo sramota jer to gosti plaćaju,a ne vlasnik.koji ima interes i sutra da isto organizuje.Dakle ove kazne su smejurija,pa zato treba i da se uvede vanredno stanje kojim se prekršaji pretvaraju u krivične sankcije tj u zatvorske kazne, pa kad nestanu ugostitelji lokali postaju prazni i nema korone, a to znači da zdravstveni radnici i roditelji mogu da malo i odmore