ТРАЖЕ КРИВЦА ЗА ПОГРЕШНУ ДОЗУ: Министарство ће испитати спорну ревакцинацију у Врању

Ј. С.

01. 03. 2021. у 21:36

ТРАЖЕ КРИВЦА ЗА ПОГРЕШНУ ДОЗУ: Министарство ће испитати спорну ревакцинацију у Врању

Слађан Антић / Фото Ј. С.

СЛУЧАЈ Врањанца Слађана Антића Гере, који је вакцинисан "Фајзеровом", а очигледно грешком ревакцинисан кинеском вакцином, узбуркао је јавност у Врању.

У првој изјави, др Јадранка Ајановић, управница врањског Дома здравља, рекла је да јој се чини да је тако нешто немогуће. У међувремену из Министарства здравља је наводно наложено испитивање целог случаја. Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, рекао је да ће, по налогу премијерке, тим отићи у Врање због овог случаја.

А Слађан Антић објаснио је да је био револтиран јер му нико из Министарства здравља, Здравственог центра и "Батута" није одговорио на први допис. Након што је са својом причом изашао у јавност, телефонирао му је државни секретар у Министарству здравства др Мирсад Ђерлек.

- Човек је био видно заинтересован за моје здравље. Није негирао да је у питању пропуст и рекао да ће неко одговарати због тога. Ја сам сигуран да нико није имао лошу намеру, али сам са друге стране забринут због комплексне здравствене ситуације, јер сам прележао корону и имам дијабетес - каже Антић.

Подсећамо да је Антић дошао на ревакцину у Спортској хали Врање, дао картон сестри и отишао на лекарски преглед код лекара са којим се познаје, па су пријатељски ћаскали о томе како се осећа после прележане короне, док га је сестра вакцинисала. Када му је доктор рекао да кинеска вакцина одлично штити, схватио је да је дошло до забуне.

Како нам је у понедељак потврђено из више извора, у Здравственом центру је обављена контрола, да би се видело како је дошло до пропуста, али нико није желео да износи више детаља.

У Врању се спекулише да Антић није једини који је добио погрешну вакцину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)