МОЋНА ПОРУКА ВУЧИЋА УОЧИ ПОСЕТЕ САРАЈЕВУ: Морамо да се окренемо једни другима, да не мислимо да су нам сви други значајнији!

Novosti online

01. 03. 2021. у 19:07

МОЋНА ПОРУКА ВУЧИЋА УОЧИ ПОСЕТЕ САРАЈЕВУ: Морамо да се окренемо једни другима, да не мислимо да су нам сви други значајнији!

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је у разговору за Радиосарајево.ба уочи сутрашње посете Босни и Херцеговини, да је веома срећан што може да дође у Сарајево и да донесе прве дозе вакцина

То каже није помоћ, јер је то „нешто што припада једнако свима нама“, а Србија је, како каже, „имала ту срећу да обезбеди више вакцина“.

- То је укупно 10.000 доза (за БиХ). Сутра 5.000 доза, а за који дан још 5.000 доза. Мислим да је то посебно важно за здравствне раднике који раде у црвеној КОВИД зони у Босни и Херцеговини. Моја порука је да ми морамо да се окренемо једни другима, да не мислимо да су нам сви други значајнији, а да је важно колико ћемо тога лошег да кажемо о онима који су нам најближи - каже Вучић.

Коментаришући чињеницу да из Ковакс-а нису стигле вакцине за земље Западног Балкана, Вучић је рекао:

- Добићемо ваљда једном и вакцине из Ковакс-а, али, ево вам чињенице: прошло је 65 дана како су земље ЕУ добиле прве вакцине, а ми на Западном Балкану нисмо одатле примили ниједну вакцину! Друга је ствар што смо се ми као Србија снашли, па смо обезбедили и са Истока и са Запада 2,6 милиона вакцина. Али, ја говорим о томе - колико сви мисле на нас и најлепше говоре - чињеница је да ми до сада нисмо добили. Не тражимо ништа од ЕУ, али ја онда тражим и не желим да нас ико спутава да ми међусобну сарадњу развијамо. Онда можемо да будемо у свему најбољи. Па да видимо ко ће да нас претекне у дрвној индустрији, ко ће да има боље пољопривредне производе, бољу инфраструктуру од нас самих. Па ћете видети да ми можемо да градимо више путева него што их граде много веће европске земље. Дакле, само је важно да ми разумемо и да почнемо да верујемо у себе. Да почнемо да верујемо у комшије и пријатеље. А не да су нам они најгори непријатељи, а да верујемо у неке друге. Хвала им кад нам помогну, много су нам важни, али они никада не могу да нам буду тако близу - рекао је председник Србије.

(Радиосарајево.ба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ban Kulin

01.03.2021. 20:33

Uz svo dužno poštovanje prema pokušajima da se vodi miroljubiva politika, tako nešto ipak nije moguće, jer se identitet poturica zasniva na patološkoj mržnji prema Srbima, što se na svakodnevnom nivou manifestuje bezbrojnim primerima izliva mržnje prema svemu što je srpsko!!!