МИНИСТАРКА КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ: Мере у геронтолошким центрима дале резултат

Танјуг

01. 03. 2021. у 16:25

МИНИСТАРКА КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ: Мере у геронтолошким центрима дале резултат

Фото: Танјуг/Раде Прелић

МЕРЕ у геронтолшким центрима донеле су резултат у борби против вируса корона, изјавила је данас министарка за рад Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је у Палати Србија, где су уручене награде добитницима конкурса Ј=ДНАКИ и фото-конкурса "Србија без баријера", а поводом Међународног дана инвалидских колица, поручила да је у геронтолошким центрима забележен пад учесталости оболевања од вируса.

"Од почетка године је повољнија епидемиолошка ситуација и од првог дана када смо започели вакцинацију то су нам биле приоритетне групе. Значајан број особа у геронтолошким центрима је добио обе дозе вакцине против ковида", рекла је Кисић одговарајући на питање новинара.

Подсетила је да су од пре две недеље почеле посете у строго контролисаним условима.

"Ту не можемо да будемо много флексибилни, имамо препоруке када су могуће посете њихових сродника.Такође, израдили смо препоруке за излазак у одређеном временском интервалу за све кориснике који су добили обе дозе вакцине. Морамо да будемо изузетно опрезни", поручила је Кисић.

Истакла је да је поносна на стрпљење и одговорност које су показали штићеници у старачким домовима.

"Овде видимо да су мере дале ефекте, поготово што геронтолошке центре снабдевамо и антигенским тестовима, што је значајно допринело побољшању ситуације", рекла је она.

У прилог иде и топло време, тако да ће посете бити могуће и на отвореном, додала је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)