"ПРОЛЕЋЕ ЈЕ ВЕЋ ТУ": Метеоролог открио какво нас време очекује до краја марта - температуре до 20 степени, онда следи неочекивани преокрет

Novosti online

01. 03. 2021. у 13:58

ПРОЛЕЋЕ ЈЕ ВЕЋ ТУ: Метеоролог открио какво нас време очекује до краја марта - температуре до 20 степени, онда следи неочекивани преокрет

Фото: Д. Балшић

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић је у гостовању на ТВ Хаппy открио шта можемо да очекујемо од времена у наредном периоду.

- Климатолошко пролеће траје током марта, априла и маја, а календарски почиње 20. марта. Дакле, време је у складу са климатолошким пролећем - рекао је Ђурић и додао:

ЗАНИМЉИВ ПОДАТАК

На данашњи дан 2018. године било је -25 степени.

Јутрос је било -6 степени, на Копаонику -8. И сутра ће бити јутарњим мразева. Београд ће бити најтоплији, око 0 степени, а у остатку земље до -4, -5 Ц. 

ШТА ТО ЗНАЧИ?

- Пролеће је ту, већ је отоплило. У већем делу Србије је око 10 степени. Међутим, то су за десетак степени ниже температуре него што су биле за викенд када смо имали вредности од 23 до 24 степена. Наредних дана ће бити све топлије, али ће јутра бити хладна. После 10, 11 часова температуре ће бити у знатније порасту и биће око 15 степени, а у четвртак и до 19.

СНЕГ

- Снега је остало само на највишим планинама попут Копаоника и Старе планине, док се на Златибору већ увелико отопио. У претходном периоду није било снежних падавина, како у нижим, тако и у вишим пределима нити се оне очекују до викенда у свим крајевима. Очекује се пролазно хладно време са кишом, а неких 10 до 15 цм пашће на вишим планинама. После тога следи разврдравање - објаснио је метеоролог и рекао да ће тај снег осигурати скијање бар то краја марта - рекао је Ђурић за крај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)