ДРЖАВА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА Вучић: У Србији је вакцинисано око 1.4 милиона грађана

Тањуг

01. 03. 2021. у 00:20

ДРЖАВА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА Вучић: У Србији је вакцинисано око 1.4 милиона грађана

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је веома поносан што је до сада у вакцинисацији у Србији дато око 1,432 милиона доза, од чега је 921.000 људи вакцинисана први пут, а 512.000 ревакцинисано.

На питање како коментарише то сто поједини говоре да није он набавио вакцине већ надлежне службе и то што се Драган Ђилас похвалио да се сутра ревакцинише, иако у исто време његови медији воде кампању против вакцинације, Вучић је рекао:

- Нећу да говорим лоше о политичким противницима пред страним држављанима и амбасадорима. Могу да се похвалим да сам мало помогао својим братским односом са председником Путином...Тако мали Ђокица замишља живот - хвала службама".

Вучић је истакао да су свакако БИА и МУП урадили велики посао када је реч о смештају и чувању респиратора и комплетне опреме, као и довозу вакцина.

- Ипак, немојте да се понашамо као деца. Зна се како, зашто и на чији захтев се тако крупна политичка питања решавају - поручио је Вучић.

Додао је да је срећа што се и његови политички противници ревакцинишу, иако су говорили да ће да приме само оне вакцине које се у Европи примају, и то са оним вакцинама за које су говорили да их нема.

- Држава се стара и за све друге грађане без обзира на политичке разлике, додао је Вучић и пожелео својим политичким противницима добро здравље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (34)

Nikola

01.03.2021. 00:56

Nesumnjivo prvaci regiona u procesu imunizacije, milion i više građana sa zdravstvenom zaštitom o kojoj još uvek sanjaju milioni širom sveta. Sve manje nas deli od kolektivnog imuniteta, od završetka noćne more modernog doba.

Mijo

01.03.2021. 01:07

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću i našoj državi postigli smo velike rezultate u borbi protiv ove pandemije nabavkom dodatnih količina vakcina uspećemo da se izborimo svi zajedno i da pobedimo ovog nevidljivog neprijatelja.