АЛЕКСАНДАР БОЦАН ХАРЧЕНКО: Србија ће бити регионални произвођач и дистрибутер руских вакцина против короне

Novosti online

01. 03. 2021. у 00:12

АЛЕКСАНДАР БОЦАН ХАРЧЕНКО: Србија ће бити регионални произвођач и дистрибутер руских вакцина против короне

Фото: Иснтаграм/будуцностсрбијеав

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је вечерас да долазак нових 100.000 вакцина “Спутњик В” показује да се сарадња Србије и Русије у области сузбијања корона вируса и последица епидемије одвија према плану.

- Плодно и конструктивно, у складу са уговорима, на највишем ниову између председника Путина и Вучића - рекао је Харченко и захвалио Вучићу због високих оцена сарадње Србије и Русије, које ће пренети председнику Русије.

Харченко је истакао да је сарадња Србије и Русије веома важна.

- Пријатељ се познаје у тешким временима. Ова сарадња је потврдила да смо пријатељи. Имамо братске односе и у свакој ситуацији смо спремни да пружимо помоћ једни другима - нагалсио је Харченко.

Он је навео да ће се наставити испоруке вакцина из Русије.

- Ове вакцине су дошле на време и допринеће непрекидном процесу вакцинације у Србији, како би дошло до преокрета у епидемиолошкој ситуацији на боље. Ово је пресуди тренутак - рекао је руски амбасадор.

Он је подсетио да ће Сбрија у првој фази пунити, паковати и дистрибуирати руске вакције, а касније, нада се крајем године и започети производњу “Спутњика В”.

- Што се тиче производње ово је веома важно и ми ћемо урадити све што је могуће да што брже, можда у јуну да Србија има могућност да сипа, пакује и дистрибуира Спутњик Ве, а касније, ја се надам до краја године и производњу Спутњика Ве за регион, што је изузетно важно - рекао је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)