ДА ЛИ ЋЕ ЛЕТО БИТИ ОПУШТЕНИЈЕ? Ђерлек о могућим мерама Кризног штаба

Новости онлине

28. 02. 2021. у 09:56

ДА ЛИ ЋЕ ЛЕТО БИТИ ОПУШТЕНИЈЕ? Ђерлек о могућим мерама Кризног штаба

Фото: Танјуг/Раде Прелић

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља др Мирсад Ђерлек рекао је јутрос у јутарњем програму ТВ Прва да непоштовањем мера шаљемо ружну поруку лекарима који су на измаку снага.

- Врло ружну поруку шаљемо мојим колегама који раде на првим линијама борбе против короне већ годину дана. Људи се бахате, претерују са скијањем и корона журкама. Нисам за то да се једна велика група људи казни због малог броја људи. Мислим да ће Кризни штаб то имати у виду кад буду доносили одлуке. Једини начин да спречимо ову епидемију је строго поштовање мера и масовна имунизација - рекао је Ђерлек.

Како је рекао, ових дана многи постављају питање зашто је дошло до погоршања.

- Један од разлога је претерана опуштеност. То опуштање нема аргумента. Да бисте добили имунитет од вакцине, треба да прође 40-ак дана и зато морамо носити маску и чувати се. Прва доза није довољна да се створи имунитет. Ако овакивм темпом наставимо, крајем јуна успећемо да ревакцинишемо 2 милиона људи, можда и 2 и по милиона. Надам се да ће ово лето бити много опуштеније него претходно, али грађани морају схватити да та вакцина није чаробни штапић.

Нагласио је да се вакцинишемо да не бисмо губили животе.

- Вакцина је гарант за то. Петог марта нам долази 500.000 Синофарм вакцине. Ми смо једина земља у Европи која нуди избор коју ће вакцину примити.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)