ВЕЛИКИ БРОЈ ПРИЈЕМА У КЦВ: Пуно ковид пацијената примљено на лечење

Танјуг

28. 02. 2021. у 08:57

ПОРЕД великог броја амбулантно прегледаних пацијената на Клиници за инфективне болести, претходну ноћ у Клиничком центру Војводине (КЦВ) обележио је велики број примљених пацијената на болничко лечење са Ковид-19 потврђеном инфекцијом, што је за 10 одсто више примљених пацијената у односу на претходни дан, саопштено је јутрос из КЦВ.

ВЕЛИКИ БРОЈ ПРИЈЕМА У КЦВ: Пуно ковид пацијената примљено на лечење

Н.Карлић

Тренутно, у Клиничком центру Војводине лечи се 146 пацијента код којих је потврђено да су оболели од коровна вируса. Од тога, код осам пацијената, с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације, каже се у саопштењу.

Напомиње се да се код великог броја осталих хоспитализованих ковид пацијената, а с обзиром на тежину клиничке слике, уз осталу неопходну терапију примењује и интензивна кисеоничка потпора.

Апелујемо на грађане да помогну здравственом систему и Клиничком центру Војводине те да се обавезно придржавају свих превентивних заштитних мера, што подразумева ношење заштитиних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окупљања становништва у већем броју у затвореном простору, навео је Клинички центар Војводине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)