"МОРАМО ДА БУДЕМО ОДГОВОРНИ": Младеновић о мерама Кризног штаба - "Ово су одлуке које нису пријатне, али болнице су нам пуне"

Novosti online

27. 02. 2021. у 16:28

МОРАМО ДА БУДЕМО ОДГОВОРНИ: Младеновић о мерама Кризног штаба - Ово су одлуке које нису пријатне, али болнице су нам пуне

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Овог викенда на снази су нове мере које подразумевају скраћено радно време, до 14 часова, продавницама у области трговине на мало непрехрамбеним производима, ресторанима, кафићима, баровима, клубовима и сплавовима, затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и слично).

Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, гостовао је на ТВ Вести, а том приликом је истакао како морамо више да будемо одговорнији у борби с вирусом корона.

Ово су одлуке које нису пријатне, али Кризни штаб је морао да изађе са мало рестриктивнијим мерама. Морамо да будемо много одговорнији и озбиљнији и да не поништимо оно што смо радили протеклих месеци, а што је било позитивно.

Оно што је резултат ових мера је скраћење радног времена и жао ми је што је дошло до тога, али није било другог начина. Морамо да смањимо број контаката и да та дистанца буде на одговарајућој мери. Ми смо стално радили на томе да грађанима сугеришемо да буду одговорни, да носе маске... Био је озбиљан број кршења мера за викенде. Знају сви да је била та нека журка у центру града где је било преко 1.000 људи, ми смо били запрепашћени - рекао је Младеновић.

Нема заштићених, сви се контролишу. Највише смо имали прекорачења радног времена. За то морају бити одговорни и људи који ту бораве. Ковид амбуланте су нам пуне, болнице се пуне, велики број пацијената је са тешком клиничком сликом. Видите та су се границе помериле и што се тиче годишта, видите да су то млађи људи. Апелујемо на свест - прича Младеновић.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)