МИНИСТАР ВУЛИН У СУБОТИЦИ: Акценат на царинским прекршајима и пљачкама државног буџета

Новости онлине

27. 02. 2021. у 12:55

МИНИСТАР ВУЛИН У СУБОТИЦИ: Акценат на царинским прекршајима и пљачкама државног буџета

Фото: МУП Србије

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Суботици да ће посебан акценат у раду Полицијске управе у Суботици, али и Одељења за борбу против корупције и Управе криминалистичке полиције бити царински прекршаји кроз које се наноси огромна штета буџету Републике Србије.

Министар Вулин, који је са директором полиције Владимиром Ребићем одржао састанак са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Суботици, истакао је да та управа има два важна задатка - борбу против илегалних миграција и борбу против свих облика кривичних дела која имају везе са царинским и прекограничним криминалом.

„Последњих недеља и месеци повећан је проценат откривања кривичних дела везаних за миграције, шверц људима, али и када су у питању различити царински прекршаји и покушаји да се држава оштети за велики новац. Тако ћемо и наставити“, нагласио је министар.

Kако је истакао, неће бити и нема царине у којој ће моћи да се пљачка државни буџет, а сви они који та дела чине биће откривени.

Фото: МУП Србије

„У име Полицијске управе у Суботици, али и Одељења за борбу против корупције и Управе криминалистичке полиције могу да вам гарантујем да ћемо посебно водити рачуна о свим облицима царинског прекршаја и те велике пљачке нашег буџета“, поручио је министар Вулин.

Према његовим речима, свака локална самоуправа заслужује да има организовану и добру полицију, али и полиција мора да одговара специфичностима сваке локалне самоуправе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)