НЕЋЕ НАМ ВИШЕ ЈАСЕНОВАЦ БИТИ 10 МИНУТА ЧАСА: Вучић подноси захтев да држава од сада штампа уџбенике

Новости онлине

27. 02. 2021. у 11:03

НЕЋЕ НАМ ВИШЕ ЈАСЕНОВАЦ БИТИ 10 МИНУТА ЧАСА: Вучић подноси захтев да држава од сада штампа уџбенике

Фото: Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је данас на ТВ Прва, и открио је да ће држава од сада штампати уџбенике из српског, географије и историје.

- Изнећу предлог Влади, велику ствар, а то је да од сада држава прави уџбенике из историје, српског језика и географије. Неће нам више Јасеновац бити само 10 минута једног школског часа. 

Он је рекао да поштује тржишну утакмицу, али да се не сме дозволити релативизовање наше историје од стране разних издавача.

- Па, нека неко њима одузме дете из наручја (Данак у крви), нека пишу како је то била добра прилика. Да вам Јасеновац буде 10 минута једног часа, то окачите мачку о реп - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (34)

Slobodan Boda

27.02.2021. 11:36

Podrzavam to da drzava stampa udzbenike pogotovu iz spskog jezika, istorije i geografije. Smatram da ce se u svim oblastima konsultovati domaci a u svetu renomirani strucnjaci i naucnici tako da ni jedna lekcija ne bude pod bilo kakvim "znakom pitanja". Obrazovanje, udzbenici, skolski program nisu predmet "biznisa" vec su to oblasti od neprocenjivog interesa za stabilnost i buducnost zemlje.

Bojan

27.02.2021. 13:19

Хвала Богу !!!! И одмах почните инсистирање на српском, СРПСКОМ, језику и у медијима, а не да се појављују остали (хрватски пре свега) дијалекти и речи (није проблем ијекавица него дословце хрватске новоречи, титлови...) и разне енглеске посрбљене верзије свега и свачега (не само речи, него чак су и идиоме почели да преводе(!!!) и бајаги користе тзв. самосматрајући "штаимавезејасамбашутрендуиутицајан" пајаци. Не мора инсистирање на ћирилици, али на граматички чистом срспском језику у свим медијима, надам се да ће кад тад почети.