ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Свима нам је доста овог вируса, расте број заражене деце (ВИДЕО)

Novosti online

26. 02. 2021. у 15:32

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Свима нам је доста овог вируса, расте број заражене деце (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Раде Прелић

СЕДНИЦА Кризног штаба за борбу против корона вируса одржана је јутрос у 8 часова у Палати Србија.

Како је по завршетку постало познато, за викенд ће све радити до 14 часова, осим прехрамбених радњи и апотека, медицниских ординација и лабораторија. Пумпе ће такође после 14 часова бити отворене само за точење горива.

Услужне делатности ће моћи да раде до 20 часова, али су детаљи прецизирани у 15 часова, на конференцији Кризног штаба.

Такође, биће затворени кафићи и у свим ски-центрима - неће радити уопште, а на отвореном до 14 часова. Предлог Кризног штаба се шаље Влади Србије, а званична одлука ће бити саопштена у 15 часова.

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је рој одсоба који су на данашњи дан инфицирани корона вирусом. 

- На данашњи дан позитивно је 3.339, од тога је у Београду готово трећина, потом ниш, Нови Сад, Кртлајево, Крагујевац, Врање, Крушевац, остали градови имају мање од 50 случајева заразе ковидом. У установама совијалне заштите, од почетка године ту бележимо повољнију епидмеиолошку ситуацију, и у овом моменту је ковид потврђен код 144 корисника, који имају блажу клиничку слику - рекла је Кисић. 

Она је саопштила нове мере: 

- Сви угоститељски објекти радиће од 6 до 14 независно од тога да ли имају или не башту. Није могућ ни шалтерски рад, већ само достава после овог времена. Што се тиче скијалишта, за викенд ће моћи да раде само уколико имају услугу на отвореном - рекала је др Дарија Кисић Тепавчевић, чланица Кризног штаба за борбу против корона вируса на данашној прес конференцији овог владиног тела.

Према њеним речима, неће бити могућности рада ни на шалтерима. Како је додала, акценат контроле биће у зимским центрима.

Током викенда ће прехрамбане продавнице радити до 20 сати. Кризни штаб састао се јутрос и донео одлуку да током предстојећег викенда угоститељи и тржни центри раде до 14 сати.

 - Свима нам је доста овога вируса, и сви што пре желимо да се вратимо нормалном животу. Евидентно је да су се грађани опустили, упркос имунизацији. Јасно се зна начин инфицирања - рекла је Кисић и додала

- Сви морамо да уложимо максималне снаге како бисмо се спасили ковида. Ово време је тешко за све нас. 

Како је напоменула, нове мере однсое се само на радно време.

Она је рекла да ће бити критике, зашто нешто ради до 14х или 16х, те да се вирус преноси 24 сата.

- Он само чека нашу слабост - напоменула је она.

Додала је да је највише заражених у годинама од 20-60, што значи да је то радно способно становништво.

- Расте и број деце код којих је потврђен вирус, додоуше по правилу са блажим клиничким сликама - казала је Кисић Тепавчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)