ВУЧИЋ О ОДЛУЦИ КРИЗНОГ ШТАБА: Лекари тражили снажнији одговор државе - морамо да бринемо и о ресторанима

Новости онлајн

26. 02. 2021. у 13:50

ВУЧИЋ О ОДЛУЦИ КРИЗНОГ ШТАБА: Лекари тражили снажнији одговор државе - морамо да бринемо и о ресторанима

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је, говорећи о новим мерама које су донете у борби против корона вируса, казао да је одлука рационална и разумна.

Мере ће највероватније бити пооштрене тако да ће током викенда сви објекти бити отворени само до 14 сати.

У борби против вируса сада нам је, каже, кључна ревакцинација.

- Мислим да је та одлука рационална и разумна, тражили су лекари, посебно Горан Стевановић и људи који раде са пацијентима снажнији одговор државе, али ми морамо такође да водимо рачуна да и наши ресторани и наше продавнице морају да раде. Истовремено, журимо са ревакцинацијом. Сви људи који су примили вакцину у Председништву, 15 дана после кинеске вакцин имају антитела - казао је Вучић.

Вучић је додао и да он није примио вакцину и да нема антитела.

- Важно је да прође ревакцинација да бисте разумели бројеве. Ми имамо сигурних заштићених 400.000-420.000 људи, али ми морамо да дођемо до сигурно заштићених милион, милион и двеста хиљада. Зато нам је важно да пожуримо са ревакцинацијом, зато су нам страшно важне ове вакцине. Од наше способности да вакцинишемо и ревакцинишемо људе зависиће нам како и на који начин у будућности можемо да се вратимо послу, економским резултатима и свему другоме - казао је Вучић.

Он је, иначе, истакао да у Србији не постоји локдаун какав виђамо у Европи.

- Погледајте Мађарску која најављује да ће наредних 14 дана бити најтеже. Корона бројке нису лошије у односу на јуче, можда је за нијансу лакша ситуација у Београду. Одлука Кризног штаба је, мислим, рационална и разумна - истакао је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)