ВЕСИЋ НАКОН САСТАНКА КРИЗНОГ ШТАБА: Дуго се водила расправа око нових мера, премијерка Брнабић изнела компромис за викенд

Novosti online

26. 02. 2021. у 11:02

ВЕСИЋ НАКОН САСТАНКА КРИЗНОГ ШТАБА: Дуго се водила расправа око нових мера, премијерка Брнабић изнела компромис за викенд

Фото Танјуг

ЗАМЕНИК градоначелника Беоргада Горан Весић потврдио је да је јутрос на Кризном штабу одлучено да се за викенд ради до 14 часова.

Наводи да је премијерка Ана Брнабић изнела компромисно решење између предлога медицинског дела штаба и предлога Града Београда.

- Разговарали смо о аргументима о предлогу медицинског дела кризног штаба да се не ради за викенд и наредних пет дана, као и о предлогу Града Београда да се стриктније поштују мере и да се посебно обрати пажња на скијалишта и планине који су прави извор заразе и због којих имамо и повећан број оболелих. Дуго се водила расправа, а Град Београд, односно ја лично залагао сам се за поштовање постојећих мера, али и за то да се не затварају раније кафићи и ресторани - каже Весић.

На крају је, додаје, премијерка Брнабић изнела свој предлог, који је и прихваћен.

- Премијерка је уложила огроман напор и предложила је компромисно решење да за овај викенд сви ресторани и кафићи раде само до 14 сати, то се односи и на тржне центре, а да после 14 сати раде само апотеке, бензинске пумпе, достава хране и прехрамбене продавнице. То је порука грађанима да сви имамо израженији ниво одговорности, да би биле могуће релаксације мера у будућности. Захвални смо премијерки јер није све потпуно затворено, пошто би то било погубно за привреду и не би имало смисла - рекао је Весић.

Наводи да Град Београд не може да каже да је задовољан одлуком, али је подржан овај компромис.

- Имамо веру да, не да неће бити поновног скраћења, него да ћемо веома брзо да разговарамо и о продужењу радног времена - закључио је заменик градоначелника Београда.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)