ПРВИ СМО У ЕВРОПИ ПО БРОЈУ ОНИХ КОЈИ СУ ДОБИЛИ ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ: По броју вакцинисаних на милион становника Србија пета у свету!

Танјуг

26. 02. 2021. у 07:46

ПРВИ СМО У ЕВРОПИ ПО БРОЈУ ОНИХ КОЈИ СУ ДОБИЛИ ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ: По броју вакцинисаних на милион становника Србија пета у свету!

Фото: Фејсбук/Горан Весић

У СРБИЈИ је, према најновијим подацима Владе, извршено 1.375.872 вакцинација против корона вируса, а 497.729 људи је добило другу вакцину.

Када је реч о броју вакцинација на милион становника, Србија је и даље пета земља у свету. Испред Србије су Израел, Сејшели, Уједињени Арапски Емирати, а иза Сједињене Државе, Малдиви, Чиле.

Када је реч о броју оних који су добили другу вакцину на милион становника, Србија је прва у Европи и четврта у свету. Србија у апсолутним бројевима има више ревакцинисаних грађана него што заједно имају Мађарска, Словенија, Хрватска и Бугарска.

Према броју вакцинација на милион становника, Србија је друга у Европи, после Велике Британије, а према броју ревакцинација на милион становника је прва у Европи. После Србије су Малта и Руминија.

Србија је убедљиво прва у региону по броју вакцинација на милион становника, а следе Румунија, Мађарска, Словенија, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Србија је на првом месту у региону и према броју ревакцинација на милион становника. Према укупном броју вакцинација и ревакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)