НЕВЕРОВАТНЕ БРОЈКЕ У БЕОГРАДУ! Чак 400.000 вакцинисаних у престоници, издат важан апел за грађане који чекају ревакцинацију

Танјуг

25. 02. 2021. у 13:07

НЕВЕРОВАТНЕ БРОЈКЕ У БЕОГРАДУ! Чак 400.000 вакцинисаних у престоници, издат важан апел за грађане који чекају ревакцинацију

Фото: М. Анђела

У БЕОГРАДУ је дато 400.000 доза вакцина против вируса корона, изјавио је градски секретар Дарко Главаш и поново апеловао на све који су примили прву дозу вакцине, да се не опуштају, већ да наставе да се придржавају свих мера, јер се ситуација погоршава и расте број заражених.

- Поносан сам на то што је 400.000 доза, првих или других, једне од четири вакцине које имамо, дато до сада у Београду. То још није довољно да би се стекао колективни имунитет, али настављамо са имунизацијом - рекао је Главаш за Танјуг на пункту за вакцинацију у Белекспоцентру.

На том пункту ових дана грађани примају вакцину "АстраЗенека", која је у недељу стигла у Србију.

- Сада се полако спремамо за процес ревакцинације у овој хали, у Белекспоцентру, док, практично, на Сајму сада креће други круг вакцинације, јер тамо завршавамо са првим кругом ревакцинације, односно са апликацијом друге дозе - рекао је Главаш.

Подсетио је да за вакцине "Синофарм", "Спутњик V" и "Фајзер" апликовање друге дозе следи после 21 дан, док је за "АстраЗенеку" период до друге дозе, дужи, 12 недеља.

Главаш је додао и да се свим грађанима који су вакцинисани на пунктовима у Београду деле флајери са основним информацијама о томе шта се може очекивати након вакцине, где могу потражити евентуалну помоћ...

- То је урађено како би се додатно информисали грађани и како бисмо решили низ недоумица, јер је примећено да један број суграђана, када прими прву дозу вакцине, већ полако скида заштитну опрему, што никако не сме да се ради. Почињу да се дешавају ризични контатки - упозорио је Главаш.

У прилог томе, говоре и бројке, које протеклих дана расту - и број заражених, и првих прегледа и хоспитализованих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Amarcord

28.03.2021. 13:13

Не успемо ли да вакцинишемо бар 60-70% становништва , "џаба смо кречили" овде се више верује некој Цеци која "зна да је 5Г мрежа зрачи" него свим вирусолозима и инфектолозима заједно !