И ЈУРОЊУЗ ХВАЛИ НАШУ ЗЕМЉУ: Србија једина у Европи где грађани бирају вакцину

Танјуг

24. 02. 2021. у 17:48

И ЈУРОЊУЗ ХВАЛИ НАШУ ЗЕМЉУ: Србија једина у Европи где грађани бирају вакцину

Фото: Принтскрин

ЕВРОПСКА телевизијска мрежа Јуроњуз наводи данас да Србија предњачи у односу на Европску унију у вакцинацији грађана против корона вируса и истиче да је Србија једина земља у Европи у којој грађани могу слободно да изаберу коју вакцину желе да приме.

Око петине грађана Србије, тачније 1,4 милиона од седам милиона становника, примило је бар једну дозу вакцине, а око 500.000 и другу дозу, указује Јуроњуз.

Ова ТВ мрежа у тексту објављеном на свом сајту примећује да су у Србији одобрене четири вакцине против корона вируса, које су развиле компаније Фајзер и Бионтек, АстраЗенека заједно са Универзитетом у Оксфорду, кинески Синофарм и руски "Спутњик В".

Јуроњуз подсећа да последње две, кинеска и руска вакцина, још нису одобрене за употребу у Европској унији, чија би Србија желела да буде чланица, али напомиње да је став Владе Србије да вакцине не треба гледати као геополитичко, већ здравствено питање.

- Као резултат, људи могу да бирају било коју од четири вакцине. Они, такође, могу навести да немају преференције, у нади да ће се брже вакцинисати - закључује Јуроњуз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)